Füstölt sajtos pogácsa snidlinggel, friss bazsalikommal

Friss fűszernövényekkel ízesített füstölt sajtos pogácsa. Nagyon finom, a tésztája leveles, foszlós. 

Hozzávalók

45 dkg liszt

2 tk só

12 dkg füstölt sajt

18 dkg vaj

2,5 dkg élesztő

1 tojás

1,5 dl tej

1 kk cukor

1 csokor snidling

1 kis marék friss bazsalikom

1 kk fehér bors

10 dkg füstölt sajt (szóráshoz)

4 dkg vaj (kenéshez)

Elkészítés

Az élesztőt langyos, cukros tejben futtasd fel, a lisztet mérd ki egy közepes keverőtálba.

A fűszernövényeket vágd apróra. A sajtot reszeld le. A vajat kockázd fel és hagyd szobahőmérsékleten állni, hogy egy kicsit megpuhuljon.

Add a liszthez az élesztős tejet, a vajat, sót, a borsot, üss bele egy tojást és kezd el összedolgozni. Borítsd lisztezett felületre, gyúrd ruganyos tésztává. A munkafelületet enyhén lisztezd, hogy a tészta ne ragadjon le.

Ha már összeállt a tészta, a fűszernövényeket dolgozd a masszába.

A tésztát letakarva pihentesd 1 órán át.

Pihentetés után nyújtsd kb. kétujjnyi vastagra, kend meg olvasztott vajjal, szórd meg reszelt sajttal és hajtogasd össze. Ezt a műveletet ismételd meg kétszer.

Egy-egy hajtogatás között hagyd kis ideig pihenni a tésztát, így lesz finom leveles és foszlós a pogácsád.

Kisebb pogácsaszaggatóval szaggasd ki, kend meg a tetejüket olvasztott vajjal és szórd meg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd pirosra. Sütési idő 20-25 perc.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 1 =

hirdetés