Így készül a paradicsomos bulgur, azaz a török rizs
A török éttermekben kínált paradicsomos búzatöret, amit török rizsnek is neveznek házilag is egyszerűen elkészíthető. Önmagában is finom, húsételek, gyros mellé is kínálható, saláta is dúsítható vele.
Hozzávalók
30 dkg (kb. 1,5 bögre) bulgur
1 vöröshagyma
2 paradicsom
1 kis konzerv sűrített paradicsom
1 zöldpaprika
2 ek olívaolaj
kb. 0,5 liter húsleves- vagy zöldség alaplé (ha bögrével méred, a dupla annyi alaplét használj – ha nincs alapleved, vízzel is elkészítheted)
fél tk só
csipetnyi fekete bors
Elkészítés
A hagymát és a zöldpaprikát vágd apróra. A paradicsomokat tedd pár másodpercre forró vízbe, így könnyen lehámozható a héja, majd ezt is vágd apróra.
Olívaolajon pirítsd meg a hagymát, add hozzá a zöldpaprikát, s pár perc múlva a paradicsomot.
Kevergesd 2-3 percig, majd öntsd hozzá a sűrített paradicsomot és kevert hozzá a bulgurt. Pirítsd pár percig, majd öntsd fel az alaplével/vízzel.
Sózd és borsozd.
Forrald fel, majd zárd el a tűzhelyt és fedő alatt párold 10-12 percig.
Nyitókép: Love Antalya
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.