Répás rizstészta gyömbérrel, fokhagymával, petrezselyemzölddel

Negyed óra alatt elkészíthető, ízletes, laktató és egészséges. Köretként is fogyaszthatjuk sültek mellé, de magában is fogyasztható. Gluténmentes.

Hozzávalók

2 nagyobb sárgarépa vékony csíkokra vágva (szeleteléshez használhatunk zöldséghámozót is)

2-4 gerezd zúzott fokhagyma (ízlés szerint)

2-3 centis hámozott, apróra reszelt gyömbér 

1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva

2-3 ek olívaolaj

20-25 dkg rizstészta (széles metélt)

Elkészítés

Olajozott serpenyőben kezdjük pirítani a zúzott fokhagymát és a gyömbért, ha eléri az aranybarna színt, keverjük hozzá a vékony csíkokra vágott sárgarépát és közepes lángon fedő alatt pároljuk puhára -8-10 perc alatt puhára párolódik. 

Közben forraljunk fel egy lábasban sózott vizet a tésztának.

Ha felforrt, vegyük le a tűzről, tegyük bele a rizstésztát s fedő alatt áztassuk puhára – 5-7 perc alatt megpuhul. (Nem kell főzni.) Szűrjük le, folyó hideg vízzel öblítsük át, csepegtessük le.

A párolt sárgarépához keverjük hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd keverjük hozzá a kész rizstésztát is. Pár percig pirítsuk, majd tálalható is.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − 4 =

hirdetés