Répás rizstészta gyömbérrel, fokhagymával, petrezselyemzölddel
Negyed óra alatt elkészíthető, ízletes, laktató és egészséges. Köretként is fogyaszthatjuk sültek mellé, de magában is fogyasztható. Gluténmentes.
Hozzávalók
2 nagyobb sárgarépa vékony csíkokra vágva (szeleteléshez használhatunk zöldséghámozót is)
2-4 gerezd zúzott fokhagyma (ízlés szerint)
2-3 centis hámozott, apróra reszelt gyömbér
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
2-3 ek olívaolaj
20-25 dkg rizstészta (széles metélt)
Elkészítés
Olajozott serpenyőben kezdjük pirítani a zúzott fokhagymát és a gyömbért, ha eléri az aranybarna színt, keverjük hozzá a vékony csíkokra vágott sárgarépát és közepes lángon fedő alatt pároljuk puhára -8-10 perc alatt puhára párolódik.
Közben forraljunk fel egy lábasban sózott vizet a tésztának.
Ha felforrt, vegyük le a tűzről, tegyük bele a rizstésztát s fedő alatt áztassuk puhára – 5-7 perc alatt megpuhul. (Nem kell főzni.) Szűrjük le, folyó hideg vízzel öblítsük át, csepegtessük le.
A párolt sárgarépához keverjük hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd keverjük hozzá a kész rizstésztát is. Pár percig pirítsuk, majd tálalható is.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.