Sütés nélkül finomat: zabpelyhes-gyümölcsaszalványos túrógombóc
Egészséges, laktató, villámgyorsan összeállítható.
Hozzávalók kb. 15 kis gombóchoz
12,5 dkg tehéntúró
10 dkg apró szemű zabpehely
1 kis dobozos görög joghurt
3 evőkanál méz
apróra vágott aszalványok (mazsola, vörösáfonya, szilva stb.)
Hempergetéshez
Szőlőcukor, cukrozott vagy cukrozatlan kakaópor, csokiforgács, kókuszreszelék, darált dió
Elkészítés
A túrót egy közepes keverőtálban villával jól törjük össze, adjuk hozzá a tejfölt, a mézet, végül az aszalványokat és a zabpelyhet. Gyúrjuk össze az egészet, majd formáljunk nagyobb diónyi gombócokat a masszából. Hempergessük meg szőlőcukorban, kakaóporban, kókuszreszelékben stb.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló recept
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.