Paradicsomos, zöldséges bulgur

A sűrített paradicsom nagyon jó ízt ad ennek az egytálételnek. Hasonlít a lecsóhoz, csak nem annyira szaftos. Húsos változatban – csirkemellel – is elkészíthető.

Hozzávalók

1 cukkini megmosva, negyedelve, szeletelve

1 kápia paprika felkarikázva, felkockázva

1 sárgarépa vékonyra szeletelve (zöldséghámozóval könnyű szeletelni)

1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva

3 gerezd zúzott fokhagyma

150 g sűrített paradicsom

2-3 ujjnyi hámozott, reszelt gyömbér (mi gyakran használjuk a gyömbért – ha nincs kéznél, enélkül is elkészíthető)

1 csokor friss apróra vágott petrezselyemzöld (vagy 1 ek szárított)

só, bors, őrölt római kömény ízlés szerint

3-4 ek olívaolaj

1 csésze bulgur

2 csésze víz

Elkészítés

Olívaolajon dinszteljük meg a hagymákat, a gyömbért, majd adjuk hozzá a zöldségeket és kevés vizet, majd fedő alatt pároljuk 4-5 percig. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a petrezselyemzöldet, pár percig pároljuk, majd öntsük fel vízzel és keverjük hozzá a bulgurt. Fedő alatt pároljuk készre – a bulgur 5-8 perc alatt teljesen felszívja a vizet.

Ha húsos változatban készítenénk, a hagymákon pirítsuk meg a felkockázott csirkemellet, majd ezután adjuk hozzá a zöldségeket, a bulgurt, készítsük el az ismertetett módon.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + hét =

hirdetés