Paradicsomos, zöldséges bulgur
A sűrített paradicsom nagyon jó ízt ad ennek az egytálételnek. Hasonlít a lecsóhoz, csak nem annyira szaftos. Húsos változatban – csirkemellel – is elkészíthető.
Hozzávalók
1 cukkini megmosva, negyedelve, szeletelve
1 kápia paprika felkarikázva, felkockázva
1 sárgarépa vékonyra szeletelve (zöldséghámozóval könnyű szeletelni)
1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd zúzott fokhagyma
150 g sűrített paradicsom
2-3 ujjnyi hámozott, reszelt gyömbér (mi gyakran használjuk a gyömbért – ha nincs kéznél, enélkül is elkészíthető)
1 csokor friss apróra vágott petrezselyemzöld (vagy 1 ek szárított)
só, bors, őrölt római kömény ízlés szerint
3-4 ek olívaolaj
1 csésze bulgur
2 csésze víz
Elkészítés
Olívaolajon dinszteljük meg a hagymákat, a gyömbért, majd adjuk hozzá a zöldségeket és kevés vizet, majd fedő alatt pároljuk 4-5 percig. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a petrezselyemzöldet, pár percig pároljuk, majd öntsük fel vízzel és keverjük hozzá a bulgurt. Fedő alatt pároljuk készre – a bulgur 5-8 perc alatt teljesen felszívja a vizet.
Ha húsos változatban készítenénk, a hagymákon pirítsuk meg a felkockázott csirkemellet, majd ezután adjuk hozzá a zöldségeket, a bulgurt, készítsük el az ismertetett módon.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.