Teljesértékű zöldségleves hüvelyesekkel és gabonával

Tartalmas zöldségleves hüvelyesekkel, gabonával.

Hozzávalók 4-6 személyre

1 vöröshagyma apróra vágva

2 zúzott fokhagyma

2 cm-es hámozott gyömbér apróra reszelve

1 púpozott ek őrölt paprika

2 ek olívaolaj

2 sárgarépa felkarikázva

1 fehérrépa felkarikázva

1 nagy paradicsom negyedelve

½ karalábé felkockázva

1 cukkini felkockázva (megtisztítva, héjastól)

2 burgonya felkockázva

kb. nagy csészényi vékonyra szeletelt kelkáposzta

csészényi darabolt zöldbab

1 csokor petrezselyem apróra vágva

só, bors ízlés szerint

kb. 1,5 liter víz

Gabonakeverék: árpa, száraz zöldborsó, sárgaborsó, zöld lencse, hajdina, vörös lencse (mindenből kb. egy evőkanállal). Készen is kapható ún. „Hüvelyesek és gabonák keveréke”, mi ezt használtuk

Elkészítés

A legalább fél napra beáztatott gabonakeveréket sós vízben főzzük elő.

Egy lábasban olívaolajon pirítsuk meg a hagymákat, a gyömbért, majd adjuk hozzá a piros paprikát, a zöldségeket a kelkáposzta, a cukkini és a burgonya kivételével, ezeket ráérünk majd a főzésidő kb. felénél a levesbe tenni. Pirítsuk pár percig a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel vízzel és közepes hőfokon főzzük. A főzésidő felénél adjuk hozzá a petrezselyemzöldet, a káposztát, a burgonyát, a cukkinit és az előfőzött gabonakeveréket. Főzzük puhára. Csorgathatunk bele kevés citromlevet, kevés szárított chili paprika is mehet bele (aki kedveli a csípőset).

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − 6 =

hirdetés