Tojássaláta, ahogy mi szeretjük
Fogyaszthatjuk pirítóson, szendvicsbe, de hús mellé köretként is kiváló.
Hozzávalók
6 tojás
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 ek fehérborecet
100 g tejföl
30 g majonéz
1 tk morzsolt koriander
kevés friss petrezselyem
½ tk frissen őrölt bors
½ tk só
Elkészítés
Először is főzzük meg a tojásokat! Egy főzőedénybe tegyük bele a tojásokat, öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi és adjunk hozzá egy teáskanál sót. Amikor forr, fedjük le és főzzük 10 percig közepes lángon.
Ha letelt az idő, vegyük ki a tojásokat és tegyük hideg vízbe. Várjunk 15 percet, amíg lehűl és pucoljuk meg a tojásokat.
Két tojást vágjunk félbe és a sárgájukat tegyük félre. A többi tojást kockázzuk fel. Ehhez használhatunk tojásszeletelőt: először függőlegesen, majd a tojást egyben tartva merőlegesen is vágjuk el, így egyből apró kockákra apríthatjuk a tojásokat.
Egy tálba törjük össze villával a két tojássárgát, majd mérjük ki a tejfölt, a majonézt és keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a fehérborecetet és a fűszereket. Végül zúzzuk össze a fokhagymát és karikázzuk bele az újhagymát.
Keverjük el és már készen is van!
További izgalmas receptekért látogass el a Dizájnkonyha oldalára!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.