Narancsos-mézes kacsamell
Sült kacsamell mézes-narancsos ízvilággal – igazi ínyenc fogás. Egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók
2 kacsamell
3 nagyobb narancs
só, bors
vaj
méz
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Ahogyan készítem
A kacsamelleket szárazra törlöm és a bőrös felén bevagdosom két irányból (bekockázom a bőrét) úgy, hogy a húsokat ne vágjam meg. Kevés vajon, egy serpenyőben először bőrével lefele 5-10 percig sütöm (figyeljünk, mert fröcsköl), addig, míg a bőre megpirul, majd átfordítom, sózom, borsozom a bőrös felét, és kb. 5 percig sütöm a húsos részt is.
Ekkor ráfacsarom egy nagyobb narancsnak a levét, és a kacsa mellé helyezem két narancs felkockázott húsát. A kacsa bőrös részét megkenem mézzel, majd 10 percre előmelegített sütőbe teszem úgy, hogy a bőrös része legyen felül. Érdemes sütésnél figyelni, mert ha a kacsamellet túl sokáig sütjük, rágós lesz.
Tálaláskor a narancsdarabokat is mellé szedem.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.