Sajtos csirkemell fokhagymás tejszínes mártásban

A fokhagymás tejszínes mártásban a csirkemell finom omlósra fő. A tetejére bacon szeleteket is rétegezhetünk, de enélkül is nagyon ízletes.

Hozzávalók 4 személyre

1 filézett csirkemell felszeletelve

10 dkg trappista sajt (frissen reszelt parmezánnal keverhető)

500 ml főzőtejszín (10%-ost használunk)

2 egész tojás

kb. 3 dkg liszt 

1 tk pirospaprika

só, bors ízlés szerint

2-3 gerezd apróra zúzott v. reszelt fokhagyma

friss petrezselyemzöld

Elkészítés

Készítsünk elő egy hőálló edényt (jénai tálat vagy sütőtálat).

Az alját kenjük meg kevés olajjal.

Egy tálkában keverjük össze a lisztet és a pirospaprikát.

Egy másik tálba üssük a tojásokat, verjük fel, sózzuk, borsozzuk.

A nem túl vékonyra vágott csirkemellet forgassuk meg pirospaprikával kevert lisztben, majd a tojásban.

Sorakoztassuk egymás mellé a csirkemelleket a hőálló edényben, annyit, amennyi egymás mellett elfér a tálban.

Szórjuk meg reszelt sajttal, majd jöhet egy következő réteg lisztben, tojásban megforgatott csirkemellszelet.

Erre is kerüljön reszelt sajt.

 

A rétegezést addig folytassuk ily módon, amíg el nem fogy a csirkemell – figyeljünk arra, hogy a tetejére maradjon sajt.

A maradék tojásba öntsük a főzőtejszínt, borsozzuk és keverjük hozzá az apróra zúzott vagy reszelt fokhagymát.

A tejszínes mártást öntsük a csirkemellre.

Fedjük be alufóliával, majd mehet a sütőbe. Egy órán át süssük 180-as hőfokon, légkeverőn, az utolsó 5 percben levehetjük róla az alufóliát.

Burgonyapürével, párolt rizzsel, salátával – vagy más kedvünkre való körettel, savanyúsággal – tálaljuk.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − 1 =

hirdetés