Chips házilag édesburgonyából
Az édesburgonyát – a burgonyához hasonlóan – a gyökérgumójáért termesztik. Húsa lehet fehér, narancssárga, lila, vörös; keményítőt, lisztet, szeszes italt is készítenek belőle. Érdemes beiktatni az étrendbe, mert kiemelkedő a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma és ásványi anyagokban – kálium, mangán, réz – is bővelkedik. Főzhető, süthető, grillezhető, akár süteményekbe is felhasználható. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Alacsony a zsír- és koleszterintartalma. Chipset is készíthetünk belőle.
Egy nagyobb édesburgonyából 3-4 személyre való – családi adag – chips készíthető. Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd zöldséghámozóval szeleteljük vékonyra. Forró olajban süssük ki. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.