Chips házilag édesburgonyából

Fotó: Wikimedia

Az édesburgonyát – a burgonyához hasonlóan – a gyökérgumójáért termesztik. Húsa lehet fehér, narancssárga, lila, vörös; keményítőt, lisztet, szeszes italt is készítenek belőle. Érdemes beiktatni az étrendbe, mert kiemelkedő a C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma és ásványi anyagokban – kálium, mangán, réz – is bővelkedik. Főzhető, süthető, grillezhető, akár süteményekbe is felhasználható. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Alacsony a zsír- és koleszterintartalma. Chipset is készíthetünk belőle.

edesburgonya

edesburgonya_chips1

Egy nagyobb édesburgonyából 3-4 személyre való – családi adag – chips készíthető. Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd zöldséghámozóval szeleteljük vékonyra. Forró olajban süssük ki. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × három =

hirdetés