Baconös sült krumpli sajtmártásban a Férfias fogások című macsó szakácskönyvből
Férfias fogások. Lakjunk végre jól! – egy különleges szakácskönyv, amely éhségűző, pasis kaják receptjeit tartalmazza. Kifejezetten macsó a dizájnja. Szerintünk (pasiknak főző) nőknek is bejön.
Baconös-sajtos sült krumpli
Hozzávalók
3 szelet húsos bacon
3 ek vaj
fél fej vöröshagyma felkockázva
1 gerezd zúzott v. reszelt fokhagyma
3 ek finomliszt
350 ml tej
280 g cheddar sajt reszelve
55 g frissen reszelt parmezán sajt
125 ml tejföl
2 tk dijoni mustár
fél tk só
friss sült krumpli vagy steak burgonya
2 ek apróra vágott metélőhagyma szóráshoz
Elkészítés
A baconszeleteket száraz serpenyőben ropogósra sütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és konyhai papírtörlőre téve leitatjuk róluk a zsiradékot. Összemorzsoljuk őket, és félretesszük.
A vajat közepes lángon megolvasztjuk egy lábosban. Beledobjuk a hagymát, és kevergetve kb. 4 percig pároljuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még egy percig pároljuk. Hozzákeverjük a lisztet, és 30 másodpercig pirítjuk. Lassan az edénybe öntjük a tejet, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve, 3 percig főzzük a mártást, amíg besűrűsödik. A lángot takarékra állítjuk, és 25 grammonként a mártáshoz adjuk a cheddar és a parmezán sajtokat, minden alkalommal jól elkeverve, hogy teljesen felolvadjanak. Hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt és a sót. A mártást tálalásig melegen tartjuk.
A sült krumplit egy nagy tálba vagy tálalóra tesszük, és ráöntjük a mártást. Megszórjuk a baconmorzsával és a metélőhagymával és azonnal tálaljuk.
Receptek a kiadványból, a teljesség igénye nélkül
Góliáthúsgolyós szendvics | Öttojásos óriásomlett chorizóval, lila hagymával és kéksajttal | Csilis oldalas | Vagdalt hús | Dupla húsos hamburger | Hogyan süssünk tökéletes steaket? | Részeges csokoládés sajttorta | Reggeli banános shake | Szuper almás táska | Egész csirke Tandori módra | Részeges marhatarja steak | Spagetti & Húsgolyók
Ez a férfiasan tökéletes kivitelezésű kötet garantáltan meghozza a kedvet a főzéshez és az evéshez!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.