Baconös sült krumpli sajtmártásban a Férfias fogások című macsó szakácskönyvből

Férfias fogások. Lakjunk végre jól! – egy különleges szakácskönyv, amely éhségűző, pasis kaják receptjeit tartalmazza. Kifejezetten macsó a dizájnja. Szerintünk (pasiknak főző) nőknek is bejön. 

Fotó: sprinklesomesunshine.blogspot.hu

Baconös-sajtos sült krumpli

Hozzávalók

3 szelet húsos bacon

3 ek vaj

fél fej vöröshagyma felkockázva

1 gerezd zúzott v. reszelt fokhagyma 

3 ek finomliszt

350 ml tej

280 g cheddar sajt reszelve

55 g frissen reszelt parmezán sajt

125 ml tejföl

2 tk dijoni mustár

fél tk só

friss sült krumpli vagy steak burgonya

2 ek apróra vágott metélőhagyma szóráshoz

Elkészítés

A baconszeleteket száraz serpenyőben ropogósra sütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és konyhai papírtörlőre téve leitatjuk róluk a zsiradékot. Összemorzsoljuk őket, és félretesszük.

A vajat közepes lángon megolvasztjuk egy lábosban. Beledobjuk a hagymát, és kevergetve kb. 4 percig pároljuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még egy percig pároljuk. Hozzákeverjük a lisztet, és 30 másodpercig pirítjuk. Lassan az edénybe öntjük a tejet, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve, 3 percig főzzük a mártást, amíg besűrűsödik. A lángot takarékra állítjuk, és 25 grammonként a mártáshoz adjuk a cheddar és a parmezán sajtokat, minden alkalommal jól elkeverve, hogy teljesen felolvadjanak. Hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt és a sót. A mártást tálalásig melegen tartjuk.

A sült krumplit egy nagy tálba vagy tálalóra tesszük, és ráöntjük a mártást. Megszórjuk a baconmorzsával és a metélőhagymával és azonnal tálaljuk.

Receptek a kiadványból, a teljesség igénye nélkül

Góliáthúsgolyós szendvics | Öttojásos óriásomlett chorizóval, lila hagymával és kéksajttal | Csilis oldalas | Vagdalt hús | Dupla húsos hamburger | Hogyan süssünk tökéletes steaket? | Részeges csokoládés sajttorta | Reggeli banános shake | Szuper almás táska | Egész csirke Tandori módra | Részeges marhatarja steak | Spagetti & Húsgolyók

Ez a férfiasan tökéletes kivitelezésű kötet garantáltan meghozza a kedvet a főzéshez és az evéshez!
Kiadó: Alexandra 2016., ISBN: 9633576656
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − három =

hirdetés