Desszert és kávékülönlegesség egyben: jegeskávé alaprecept

Nyáron, kánikulában a jegeskávé kitűnő frissítő, sokféleképp ízesíthető. Öt összetevő szükséges hozzá: főzött presszókávé vagy instant kávé, tej, cukor (méz vagy édesítőszer), jégkocka, jégkrém/fagylalt. Növényi tejjel is elkészíthető: a szója- vagy a rizstejet ajánljuk hozzá, ezeknek semleges az ízük, de mandula-, zab- vagy kókusztejjel is kipróbálható. A jegeskávéhoz nemcsak a vaníliafagyi illik, csokifagylalttal is elkészíthető. Többféle jégkrémet is beszerezhetünk erre a célra, ha nem akarunk nagyobb kiszerelésű dobozos fagylaltra beruházni. 

Alaprecept

Hozzávalók 2 személyre

2 dl frissen főzött presszókávé kihűtve (ha instant kávéból készítjük a kávét oldjuk pár evőkanál forró vízben és ezután keverjük el hideg vízben)

1 dl tej

2 gömb fagyi

cukor / édesítő ízlés szerint

3-4 jégkocka

A hozzávalókat öntsük shakerbe és alaposan rázzuk össze. Ha nincs shaker, turmixgépben elegyítsük. Ha a turmixgépnek nincs jégaprító funkciója, a jégkockákat szervírozáskor tegyük a poharakba. Ha tartalmasabb és mutatós desszertitalt szeretnénk, tejszínhabot vagy habosított tejet is adagolhatunk a poharakba, a kávéra, erre jöhet az öntet, a csokireszelék.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + 2 =

hirdetés