Gyümölcsturmix fahéjjal, gyömbérrel ízesítve

Gyakran halljuk, hogy a görögdinnye az augusztus 10-i Lőrinc nap után már nem tűnik az igazinak, összeesik a húsa, „darás” lesz, de azért korai ilyenkor búcsúzni tőle; szeptember elején is lehet zamatos dinnyét kapni, legalábbis a piacokon. Kiváló gyümölcsturmixokba, smoothie-kba.

Hozzávalók (kb. 8 dl lesz belőle, a hozzáadott vízmennyiségtől függően)

2 közepes alma (nyári almát használtunk)

1 őszibarack

1 banán

egy kisebb tálkányi kimagozott, felkockázott görögdinnye

késhegynyi őrölt gyömbér

fél mk őrölt fahéj

kb. 0,5-1 dl meggy- vagy barack befőtt leve (ha van otthon)

kb. 1,5-2 dl ásványvíz (ha sűrűre szeretnénk)

A hozzávalókat turmixgépben turmixoljuk össze. Az almát, az őszibarackot előtte hámozzuk meg és vágjuk kisebb darabokra.

Azoknak a gyerekeknek, akik nem fogyasztanak gyümölcsöt, készítsünk finom turmixitalokat – ital formájában becsempészhetjük az étrendjükbe a gyümölcsöket, a zöldségeket is! Ezt a turmixot felesleges édesíteni, édes enélkül is a magas gyümölcstartalom miatt (a befőtt leve is kellően édesíti).

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + nyolc =

hirdetés