Gyümölcsturmix fahéjjal, gyömbérrel ízesítve
Gyakran halljuk, hogy a görögdinnye az augusztus 10-i Lőrinc nap után már nem tűnik az igazinak, összeesik a húsa, „darás” lesz, de azért korai ilyenkor búcsúzni tőle; szeptember elején is lehet zamatos dinnyét kapni, legalábbis a piacokon. Kiváló gyümölcsturmixokba, smoothie-kba.
Hozzávalók (kb. 8 dl lesz belőle, a hozzáadott vízmennyiségtől függően)
2 közepes alma (nyári almát használtunk)
1 őszibarack
1 banán
egy kisebb tálkányi kimagozott, felkockázott görögdinnye
késhegynyi őrölt gyömbér
fél mk őrölt fahéj
kb. 0,5-1 dl meggy- vagy barack befőtt leve (ha van otthon)
kb. 1,5-2 dl ásványvíz (ha sűrűre szeretnénk)
A hozzávalókat turmixgépben turmixoljuk össze. Az almát, az őszibarackot előtte hámozzuk meg és vágjuk kisebb darabokra.
Azoknak a gyerekeknek, akik nem fogyasztanak gyümölcsöt, készítsünk finom turmixitalokat – ital formájában becsempészhetjük az étrendjükbe a gyümölcsöket, a zöldségeket is! Ezt a turmixot felesleges édesíteni, édes enélkül is a magas gyümölcstartalom miatt (a befőtt leve is kellően édesíti).
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.