Egyszerűen nagyszerű! Fűszervajjal, sajttal töltött cipó
Fokhagymás, petrezselymes vajjal, sajttal töltött cipó, amit érdemes melegen fogyasztani. A héja finom ropogós. Salátákhoz tökéletes, de magában is ízletes tea mellé.
Hozzávalók
400 g rozsos cipó (bagettel, ciabattával is elkészíthető)
10 dkg vaj
1/3 vagy 1/2 mk só (ízlés szerint)
csipetnyi fehér bors
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
3-5 zúzott fokhagyma
5 dkg kislyukú reszelőn lereszelt félkemény sajt
Elkészítése
A lágy vajhoz keverjük hozzá a sót, a petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, végül a reszelt sajtot és alaposan keverjük össze.
A cipót éles késsel vagdossuk be hosszában, majd széltében a cipó aljáig úgy, hogy a kenyér egyben maradjon.
A mélyedésekbe késsel kenjük egyenletesen a fűszervajat.
A cipót tegyük a sütőrácsra, majd 180 fokon előmelegített sütőben, légkeveréssel 170-es hőfokon süssük 15-20 percig.
Fotó: RitaE/Pixabay
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.