Ropogós burgonyás párnácskák fokhagymás fetaszósszal

Nem éppen kalóriaszegény, de nagyon finom, különösen fokhagymás-fetaszószos mártogatóval.

Hozzávalók

5 közepes burgonya

2 tojás

10 dkg reszelt sajt (trapista)

50 g vaj

só, bors, fűszerpaprika

2 evőkanál aprított zöldpetrezselyem

35-40 dkg liszt (amennyit felvesz)

olaj a sütéshez

Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn egy nagyobb tálba reszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a sajtot, fűszerezzük, végezetül annyi liszttel összedolgozzuk, amennyivel a tészta jól összeáll.

Vastagon lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval kis kockákra vágjuk.

Forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. A kisült párnácskákról papírtörlővel itassuk fel a felesleges olajat. Frissen, még melegen érdemes elfogyasztani. Fokhagymás feta szósszal nagyon finom, de más mártogatót is készíthetünk hozzá.

Fokhagymás fetaszósz

Urban Cheesecraft

Hozzávalók a fokhagymás fetaszószhoz

25 dkg fetasajt

1-2 fej fokhagyma (ízlés szerint)

1 pohár tejföl

1 pohár natúr joghurt

2 evőkanál majonéz

só, bors

Elkészítés

A felkockázott fetasajtot villával összetörjük egy tálkában, majd krémessé keverjük a többi hozzávalóval.

Gasztrostúdió György Ottília receptje. Fotó: Életszépítők, Guttyán Mariann

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × öt =

hirdetés