Ropogós burgonyás párnácskák fokhagymás fetaszósszal
Nem éppen kalóriaszegény, de nagyon finom, különösen fokhagymás-fetaszószos mártogatóval.
Hozzávalók
5 közepes burgonya
2 tojás
10 dkg reszelt sajt (trapista)
50 g vaj
só, bors, fűszerpaprika
2 evőkanál aprított zöldpetrezselyem
35-40 dkg liszt (amennyit felvesz)
olaj a sütéshez
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn egy nagyobb tálba reszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a sajtot, fűszerezzük, végezetül annyi liszttel összedolgozzuk, amennyivel a tészta jól összeáll.
Vastagon lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval kis kockákra vágjuk.
Forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. A kisült párnácskákról papírtörlővel itassuk fel a felesleges olajat. Frissen, még melegen érdemes elfogyasztani. Fokhagymás feta szósszal nagyon finom, de más mártogatót is készíthetünk hozzá.
Hozzávalók a fokhagymás fetaszószhoz
25 dkg fetasajt
1-2 fej fokhagyma (ízlés szerint)
1 pohár tejföl
1 pohár natúr joghurt
2 evőkanál majonéz
só, bors
Elkészítés
A felkockázott fetasajtot villával összetörjük egy tálkában, majd krémessé keverjük a többi hozzávalóval.
György Ottília receptje. Fotó: Életszépítők, Guttyán Mariann
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.