Színes őszi gasztrodekor: mázas mézik Andreától

Illatos, színes, finom.

A mézeskalácssütés simogatás a léleknek. Az illata is melegséget áraszt, talán ezért is kötik sokan a karácsonyhoz, a hideghez, a télhez, pedig az év bármely szakában készíthetjük ajándékba, dekorációnak. Ezek a mézik az ősz kellemes színkavalkádját tükrözik, szinte napsütést csempésznek a lakásba. Íme, a recept!

Hozzávalók

60-70 dkg liszt

3 tojás

25 dkg porcukor

5 dkg vaj

25 dkg folyós méz

1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék

fél csomag sütőpor

kevés rumaroma

Elkészítés

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. A liszt mennyisége aszerint változik, hogy mekkora tojásokat használunk. Nem baj, ha ragad a tészta, bezacskózzuk, és a hűtőben pihentetjük legalább egy éjszakát. Ha több napig pihen, csak jót tesz neki.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 milliméter vastagra, kiszaggatjuk és előmelegített sütőben megsütjük pár perc alatt. Ha már kezd színt kapni, kivesszük és egyenes felületen hagyjuk kihűlni.

Díszítéshez írókát használunk, ami 1 tojásfehérje 20-25 dkg porcukorral, pár csepp citromlével vagy ecettel és 1 ek burgonyakeményítővel keverve. Nem kell habot verni, csak a hozzávalókat alaposan összekeverni. A cukor mennyisége a tojás nagyságától függ. Akkor jó az íróka, ha a kanalat kiemelve szálat húz. Ezt a masszát lehet színezni ételszínezővel. Ahány színt szeretnénk, annyifelé osztjuk a fehér alapot, és színezzük.

Szöveg, fotó: Kliment Andrea

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × egy =

hirdetés