Almás-mákos kevert süti dióval, aszalványokkal. Cukor-, zsiradék- és lisztmentes recept
Ez a süti nem igazán fotogén, viszont annál finomabb, ráadásul a maga nemében egészséges is, hiszen fő összetevőit reszelt alma, cukormentes aszalványok, dió és mák alkotják. Nincs benne hozzáadott cukor, sem liszt, sem zsiradék. Cukormentes étrenden élek, a lisztet is igyekszem mellőzni, de ezt a kevert sütit azok is szívesen fogyasztják – a tapasztalataim szerint -, akik édesszájúak, és szeretik a mákos ételeket.
Hozzávalók
közepes tortaformához
200 g darált mák
4 közepes alma hámozva, lereszelve
3 egész tojás
maréknyi dió durvára törve
1 tk őrölt fahéj
nagy maréknyi aszalvány apróra vágva: szilva, sárgabarack, mazsola (vörös és fehér), vörös áfonya
tehető bele ezen túlmenően kevés kandírozott gyümölcs is
édesítéshez: sütéshez is megfelelő édesítőszer vagy eritrit, stevia vagy méz
Elkészítés
Reszelt egy nagyobb keverőtálba a hámozott almákat, keverd hozzá a darált mákot, a durvára tört diót, az aszalványokat, a fahéjat, az édesítőszert. Ezután üsd hozzá a tojásokat. A masszát a kezeddel gyúrd át alaposan.
A masszát borítsd a sütőpapírral bélelt tortaformába, és előmelegített sütőben süsd 35-40 percig 180-as hőfokon, légkeverő módban.
Ha megsült, hagyd kihűlni és szórd meg kevés szőlőcukorral.
Van ennek a sütinek ún. hagyományos változata is, korábban előszeretettel készítettem, itt található a recept

Alapító-főszerkesztő
Több mint két évtizedet töltöttem az írott média világában, szinte minden klasszikus sajtóműfajban kipróbálhattam magam újságíróként, szerkesztőként. 2006-2012 között leginkább építészeti szakújságíróként, PR-szakemberként voltam aktív, szakmai kiadványok és rendezvények létrejöttében közreműködtem.
Az eletszepitok.hu weboldalt 2013-ban hoztam létre.
2018-ban visszakanyarodtam eredeti hivatásomhoz; gyermekjóléti alapellátás keretében általános és középiskolásokkal foglalkozom, prevenciós, edukációs, pályaorientációt támogató foglalkozásokat tartok, érdeklődésem középpontjában az élménypedagógia, a tanulásmódszertan, a szociális kompetenciafejlesztés és a készségfejlesztés áll. A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetben szereztem mesterdiplomát, okleveles szociális munkás, felsőfokú intézményi kommunikátor, újságíró és kiadványszerkesztő képesítésekkel rendelkezem.