Almás-mákos kevert süti dióval, aszalványokkal. Cukor-, zsiradék- és lisztmentes recept

Ez a süti nem igazán fotogén, viszont annál finomabb, ráadásul a maga nemében egészséges is, hiszen fő összetevőit reszelt alma, cukormentes aszalványok, dió és mák alkotják. Nincs benne hozzáadott cukor, sem liszt, sem zsiradék. Cukormentes étrenden élek, a lisztet is igyekszem mellőzni, de ezt a kevert sütit azok is szívesen fogyasztják – a tapasztalataim szerint -, akik édesszájúak, és szeretik a mákos ételeket.

 

Hozzávalók

közepes tortaformához 

 

200 g darált mák

4 közepes alma hámozva, lereszelve

3 egész tojás

maréknyi dió durvára törve

1 tk őrölt fahéj

nagy maréknyi aszalvány apróra vágva: szilva, sárgabarack, mazsola (vörös és fehér), vörös áfonya

tehető bele ezen túlmenően kevés kandírozott gyümölcs is

édesítéshez: sütéshez is megfelelő édesítőszer vagy eritrit, stevia vagy méz 

 

Elkészítés

Reszelt egy nagyobb keverőtálba a hámozott almákat, keverd hozzá a darált mákot, a durvára tört diót, az aszalványokat, a fahéjat, az édesítőszert. Ezután üsd hozzá a tojásokat. A masszát a kezeddel gyúrd át alaposan.

A masszát borítsd a sütőpapírral bélelt tortaformába, és előmelegített sütőben süsd 35-40 percig 180-as hőfokon, légkeverő módban.

Ha megsült, hagyd kihűlni és szórd meg kevés szőlőcukorral. 

 

Van ennek a sütinek ún. hagyományos változata is, korábban előszeretettel készítettem, itt található a recept

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 11 =

hirdetés