Könnyű kevert: epres szelet

Gyorsan, könnyen összeállítható, többféle gyümölccsel elkészíthető.

Hozzávalók 20×30 centis tepsihez

20 cukor

20 dkg liszt

2 egész tojás

1 tasak sütőpor

1 kis dobozos tejföl

1 ek kakaó (ízlés szerint)

gyümölcs tetszés szerint: eper, málna, szeder, szilva, meggy

Elkészítés

A cukrot a tojássárgával keverjük habosra, adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a tejfölt, és a tojásfehérjéből vert habot.

A masszát borítsuk kivajazott, lisztezett – vagy sütőpapírral bélelt – tepsibe. Ha kakaósan készítjük, akkor a tészta egy részéhez, külön tálban, keverjünk kakaót, majd előbb a fehér tésztát öntsük a tepsibe és erre öntsük véletlenszerűen a kakaós masszát.

Végül szórjuk meg a gyümölcsökkel. Ha eperrel készítjük, az epreket hosszában vágjuk ketté.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig. 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 5 =

hirdetés