Könnyű kevert: epres szelet
Gyorsan, könnyen összeállítható, többféle gyümölccsel elkészíthető.
Hozzávalók 20×30 centis tepsihez
20 cukor
20 dkg liszt
2 egész tojás
1 tasak sütőpor
1 kis dobozos tejföl
1 ek kakaó (ízlés szerint)
gyümölcs tetszés szerint: eper, málna, szeder, szilva, meggy
Elkészítés
A cukrot a tojássárgával keverjük habosra, adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a tejfölt, és a tojásfehérjéből vert habot.
A masszát borítsuk kivajazott, lisztezett – vagy sütőpapírral bélelt – tepsibe. Ha kakaósan készítjük, akkor a tészta egy részéhez, külön tálban, keverjünk kakaót, majd előbb a fehér tésztát öntsük a tepsibe és erre öntsük véletlenszerűen a kakaós masszát.
Végül szórjuk meg a gyümölcsökkel. Ha eperrel készítjük, az epreket hosszában vágjuk ketté.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.