Joghurtos-mascarponés linzerkosár szamócával vagy eperrel
Látványos finomság, friss málnával, meggyel is ízesíthető. A gyümölcsöket keverhetjük is.
Hozzávalók 8 db 10 centis linzerformához
Linzerhez
240 g liszt
150 g hideg, felkockázott vaj
35 dkg porcukor
Krémhez
1 pohár görög joghurt
150 g Mascarpone
15 dkg porcukor, xilit vagy méz (ízlés szerint édesítsük)
1 megmosott citrom reszelt héja
negyedelt eper vagy szamóca
szóráshoz porcukor vagy szőlőcukor
Elkészítés
A görög joghurtot alaposan keverjük össze a Mascarpone-val, ízesítsük cukorral, citromhéjjal. Felhasználás előtt legalább fél napig tartsuk a hűtőben.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze (ha szükséges, kevés hideg vizet adjunk hozzá), majd csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
A hideg tésztát osszuk nyolcfelé és nyomkodjuk a kivajazott linzerformákba.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 10-12 percig. Hagyjuk kihűlni.
A kihűlt linzerkosarakat töltsük meg a joghurtos-krémsajtos krémmel.
Díszítsük szamócával vagy negyedelt eperrel. Fogyasztás előtt szórjuk meg szőlőcukorral vagy porcukorral.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló recept
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.