Joghurtos-mascarponés linzerkosár szamócával vagy eperrel

Látványos finomság, friss málnával, meggyel is ízesíthető. A gyümölcsöket keverhetjük is.

Hozzávalók 8 db 10 centis linzerformához

Linzerhez

240 g liszt

150 g hideg, felkockázott vaj

35 dkg porcukor

Krémhez

1 pohár görög joghurt

150 g Mascarpone

15 dkg porcukor, xilit vagy méz (ízlés szerint édesítsük)

1 megmosott citrom reszelt héja

negyedelt eper vagy szamóca

szóráshoz porcukor vagy szőlőcukor

Elkészítés

A görög joghurtot alaposan keverjük össze a Mascarpone-val, ízesítsük cukorral, citromhéjjal. Felhasználás előtt legalább fél napig tartsuk a hűtőben.

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze (ha szükséges, kevés hideg vizet adjunk hozzá), majd csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

A hideg tésztát osszuk nyolcfelé és nyomkodjuk a kivajazott linzerformákba.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 10-12 percig. Hagyjuk kihűlni.

A kihűlt linzerkosarakat töltsük meg a joghurtos-krémsajtos krémmel.

Díszítsük szamócával vagy negyedelt eperrel. Fogyasztás előtt szórjuk meg szőlőcukorral vagy porcukorral.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló recept

Málnás linzerkosár. Kalóriaszegény édesség, más bogyós gyümölccsel is készíthető

Málnás linzerkosár. Kalóriaszegény édesség, más bogyós gyümölccsel is készíthető

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 10 =

hirdetés