Finom ropogós: burgonyás-magos pogácsa

Különleges ízt adnak ennek a pogácsának a különféle magok, érdemes frissen fogyasztani, ropogós finomság. Másnap is jó, visszanyeri a frissességét, ha előmelegített sütőbe tesszük pár percre. 

Hozzávalók

5-6 darab közepes méretű burgonya

1 csomag friss élesztő

1 dl tej

1 kk cukor

1,5 ek só

kb. 60-70 dkg liszt (amennyit felvesz)

szezámmag, köménymag, lenmag, napraforgómag

1 tojás a kenéshez

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk és karikákra vágva, sós vízben puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. Hűlni hagyjuk.

Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben, majd egy nagy tálba tesszük a burgonyát és az élesztővel összegyúrjuk. Ezután tesszük bele a lisztet, a magokat valamint ízlés szerint sót.

Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy viszonylag kemény tésztát kapjunk. Egy órán át meleg helyen kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk.

Két centi vastagra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, olajozott tepsire egymás mellé rakosgatjuk, lekenjük tojással és végül előmelegített 190 fokos sütőben 25 percig sütjük.

 

GasztrostúdióGyörgy Ottilia receptje

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − négy =

hirdetés