Almás táska glutén-, tej- és tojásmentesen

Az almás batyu receptje, glutén-, tej- és tojásérzékenyek számára fogyasztható változatban.

Hozzávalók

A töltelékhez

8 db alma hámozva, reszelve

fahéj, + 1 ek. cukor

A cukrozott, fahéjjal ízesített reszelt almát fedő alatt megpároltam, hogy ne áztassa el a tésztát. Hagytam kihűlni.

A tésztához

kb. 28 dkg Nutri-free Mix Per Pane liszt

3 dkg friss Budafoki élesztő

3 csapott evőkanál cukor (több cukor kell belőle, mint más lisztből készült tésztába, mert a Nutri alapból sós egy kicsit)

1 csomag vaníliás cukor

200 ml víz

1 evőkanál burgonyapehely

1 kockacukor az élesztőhöz

3 evőkanál kukoricaolaj (lehet olvasztott margarin is)

1 mokkáskanál reszelt bio citrom héja (Aldiban általában beszerezhető)

 

hirdetés 

hirdetés 

 

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kézzel vagy géppel dagasszuk össze. Figyelni kell az állagát! Géppel kezdtem a dagasztást, s amikor nagyjából összeállt a tészta, kézzel folytattam. Lisztes kézzel golyót formáztam a tésztából. A tészta kissé ragad, de így megfelelő!

A tésztát rizslisztes lapon kinyújtottam, a kést is meghintettem rizsliszttel, majd négyzetlapokat vágtam a tésztából. Közepére almatölteléket helyeztem és borítékszerűen felhajtottam.

A tetejét nem csomóztam meg, mint a batyunál szokás, mivel ezt a tésztát nem lehet csomózni – könnyen szakad, annyira lágy. A batyukat letakarva egy órán át meleg helyen kelesztettem.

A sütőbe vízzel teli kis edényt helyeztem és 180 fokra előmelegítettem. Olvasztott vajjal nagyon vékonyan lekentem a batyukat, majd a tepsit sütőbe tettem. Sütési idő fél óra.

Érdemes kipróbálni – nagyon puha, nagyon finom!

 

Hidi Marika

Malena konyhája >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × egy =

hirdetés