Csemegekukoricás húsgombóc és fűszeres kukoricafasírt
A kukoricakonzervet általában friss salátákhoz használjuk fel, vagy krémlevesként, pizzafeltétként fogyasztjuk, pedig sokoldalúan hasznosítható a konyhában. Íme, két kipróbált, remek recept!
Kukoricás húsgombóc
Hozzávalók
50 dkg darált pulykahús
5 dkg olajban eltett, szárított paradicsom
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál szezámmag
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt majoránna
só, bors
fél doboz Bonduelle Gold csemegekukorica, lecsepegtetve
Elkészítés
A húst, a kukoricát és a paradicsomot tegyük aprítógépbe, és pürésítsük.
Adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, a szezámmagot, a fokhagymát, a majoránnát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
Olajban süssük ki. Paradicsomszósszal kínáljuk.
Fűszeres kukoricafasírt (nyitóképen látható)
Hozzávalók
20 dkg natúr pirított mogyoró
1 kisebb póréhagyma vékonyra szeletelve
1 kisebb chilipaprika, vékonyan szeletelve
2 teáskanál friss reszelt gyömbér
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 egész tojás
só
2 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
Elkészítés
A kukoricát konyhai robotgép segítségével daráljuk össze a pirított mogyoróval, a póréhagymával, a chilivel, a gyömbérrel, a fokhagymával és a római köménnyel.
Tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a sót és a rizslisztet, és alaposan keverjük össze.
Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt (étolajjal is süthetjük), és evőkanálnyi adagokat tegyünk a masszából a forró zsiradékba. Sütés közben nyomkodjuk le a kanállal úgy, hogy kerek, lapos fasírtokat kapjunk. Mindkét oldalon süssük szép aranybarnára. Szedjük ki az olajból, helyezzük konyhai papírtörlőre.
Friss salátával, paradicsommal tálaljuk. Remekül illik hozzá az avokádó is.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.