Süssünk mini sós perecet!

Könnyű elkészíteni, ízletes borkorcsolya, finom vendégváró zsúrfalat, nem szárad ki – íme, a mini sós perec receptje!

Hozzávalók

60 dkg liszt

2 dkg élesztő belemorzsolva

30 dkg margarin

3 tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez

3 kanál tejföl

2 teáskanál só

20 dkg reszelt sajt (trappista)

Elkészítés

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és nyújtsuk ki vékonyra. Hajtogassuk legalább négyszer – szimplán és duplán váltakozva -, hogy, így sütés után nem tömör lesz a tészta, hanem réteges. Hajtogatás után tegyük legalább egy órára a hűtőbe.

Pihentetés után nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük át a tészta teljes felületét a felvert tojással (kevés sót is tehetünk a tojásba, a só fényes felületet ad a pereceknek).

Vágjunk nagyjából 5 milliméteres csíkokat a tésztából és formáljunk pereceket belőle.

A perecek tojásos felét forgassuk a reszelt sajtba.

A pereceket tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra, és előmelegített sütőben 180-190 Celsius-fokon – lehetőleg légkeveréses módban – süssük aranybarnára.

GasztrostúdióMaria Domjan receptje

 

Ajánló

Sós, ropogós finomság –
sajtos-juhtúrós rudacskák

Sós, ropogós nass –
süssünk sajtos csigát!

Omlós, sós klasszikus –
túrópogácsa

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + három =

hirdetés