Süssünk mini sós perecet!
Könnyű elkészíteni, ízletes borkorcsolya, finom vendégváró zsúrfalat, nem szárad ki – íme, a mini sós perec receptje!
Hozzávalók
60 dkg liszt
2 dkg élesztő belemorzsolva
30 dkg margarin
3 tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez
3 kanál tejföl
2 teáskanál só
20 dkg reszelt sajt (trappista)
Elkészítés
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és nyújtsuk ki vékonyra. Hajtogassuk legalább négyszer – szimplán és duplán váltakozva -, hogy, így sütés után nem tömör lesz a tészta, hanem réteges. Hajtogatás után tegyük legalább egy órára a hűtőbe.
Pihentetés után nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük át a tészta teljes felületét a felvert tojással (kevés sót is tehetünk a tojásba, a só fényes felületet ad a pereceknek).
Vágjunk nagyjából 5 milliméteres csíkokat a tésztából és formáljunk pereceket belőle.
A perecek tojásos felét forgassuk a reszelt sajtba.
A pereceket tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra, és előmelegített sütőben 180-190 Celsius-fokon – lehetőleg légkeveréses módban – süssük aranybarnára.
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.