Horgolt szépségek | Enikő autodidakta módon tanult meg profin horgolni

Horgolni viszonylag kevesen tudnak, s aki még soha nem fogott horgolótűt a kezében, annak nehéznek is tűnik a technika. Tankó Enikő kiváló példa arra, hogy bármikor bele lehet fogni, gyakorlással rövid idő alatt bárki profivá válhat, ha van kedve és érzéke hozzá. Enci két éve horgol, szép horgolmányok kerülnek ki a kezei közül. Bemutatjuk az alkotót és néhány munkáját.

hirdetés 

hirdetés 

tankoeniko_profil– 2012-ben vettem először horgolótűt a kezembe, mert nagyon megtetszettek a horgolt dolgok, főként a csipkék, a horgolt kiegészítők, ékszerek, medálok, nyakékek. Autodidakta módon, videók segítségével, sok-sok gyakorlással tanultam meg horgolni – meséli Enikő.

Nemcsak horgol, de saját terv alapján is készít mutatós kiegészítőket, mint a fotón látható velocipédes párnahuzat.

 

 

Praktika – így keményíthetjük a horgolmányokat

 

Egy deci vízhez 5 evőkanál cukrot keverek. A vizet a cukorral addig melegítem egy lábasban, míg áttetszővé válik, azaz az összes cukor feloldódik benne.

Vigyázni kell, hogy ne főzzük, mert a cukor így elveszíti keményítő hatását. Két-három deci vízből készítek keményítő oldatot általában.

A kész horgolmányokat a kihűlt cukros vízbe teszem, néhány órán át áztatom benne, ezután a megfelelő méretű formára igazítom, majd hagyom megszáradni.

 

 

Videó – Így készíti Enikő a pom-pom sálat

Enikő szívesen horgol másoknak is, Facebook oldalán keresztül bárki felveheti vele a kapcsolatot, akinek megtetszett valamelyik munkája.

Fotók: Tankó Enikő

Enikő Facebook oldala – Kreatív Picúr

 

 

Ajánló

Horgolt, virágos nyakdísz készítési útmutatóval

Horgoljunk fülbevalót!

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + hét =

hirdetés