Anna Handmade. Kézzel kötött kézművész ruházati kiegészítők. „Rendelésre nem szeretek dolgozni, mert az megöli az alkotás örömét”

Vajon a kötés-horgolás soha nem megy ki a divatból? Vajon a kötni, horgolni tudó lányok-asszonyok (igen, ez az ő privilégiumuk) nem fogják egyszer csak megunni, hogy gépekkel kell „versenyezniük”?

A kézi kötés, horgolás olyan elcsendesedést, koncentrációt, precizitást és türelmet igénylő alkotótevékenység, amely ebben a felgyorsult világban régimódi-romantikus „hóbortnak” tűnik. A kötögetést nem véletlenül „kötjük” a nagymamákhoz… Időigényes, le kell ülni mellé…kinek van manapság erre ideje?

Aki szeret kötni, horgolni, szenvedélyből teszi. Úgy, ahogy Szabó Anna. Anna kézzel készített kiegészítői – sapkái, sáljai, kendői, stólái – „élőben” sokkal-sokkal szebbek, mint a képeken, pedig a fotókon is mutatósak. Pihe-puhák, lágyak, öröm viselni. Megkértük Annát, hogy mutatkozzon be nálunk.

Szabó Anna. Az alkotó, aki az Anna Handmade márka mögött áll

– Imádom a fonalakat, a kézzel kötött dolgokat. A kötés egy régi szerelem, már több mint 30 éve kötök, ruházati kiegészítőim mindegyike nagyon jó minőségű fonalakból készül. Saját elképzelés szerint valósítom meg a műveimet. Rendelésre nem szeretek dolgozni, mert az megöli az alkotás örömét.

Hogyan kezdődött?

A kilencvenes években, mikor a gyermekeim kicsik voltak, elengedtem a hivatásomat, és eldöntöttem, hogy kézikötésből próbálok megélni. Vállalkozó lettem, és mondhatom, az időtájt, amikor még a gépi kötés nem volt ilyen kifinomult, igencsak kelendőek voltak a munkáim. Aztán, amikor a gyerekek nagyobbak lettek, visszatértem az eredeti hivatásomhoz, ám a kötést ezután sem hanyagoltam el.

Két éve az internet adta lehetőséget kihasználva, elkezdtem újra intenzíven foglalkozni vele. Főként kendők, stólák, sapkák, sálak találhatók a repertoáromban, de készítettem már táskákat is. 

Fonalmániás vagyok

Van úgy, hogy megigéz egy különleges fonal, és alig várom, hogy elkészüljön a gombolyagban meglátott lehetőség. Az is előfordul, hogy egy szép mintába, érdekes fazonba szeretek bele, és ahhoz keresem a legmegfelelőbb alapanyagot.

Szeretem a csipkemintákat, melyek egy stólán vagy kendőn igazán változatos formában nyilvánulhatnak meg, de a sapkákhoz, sálakhoz való vastagabb fonalakkal is élvezem az alkotást.

Sok-sok fonaltípust kipróbáltam; tudom, hogy viselkedik egy műszálas, egy gyapjú, vagy egy igazán nemes, hernyóselyem fonal. A marketing nem erősségem, vásárokba nem járok, csak egy Facebook oldalam van. Egyre többen ismerik, és sokan már tapasztalják is, milyen érzés viselni az alkotásaimat. Nem is gondoltam volna, hogy érzik azt a gondos fonalválasztást, figyelmet, szeretetet amivel egy-egy alkotás születik.

Facebook oldalam: Anna Handmade

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + tizenegy =

hirdetés