Varázspalló. Külföldön is óriási sikere van a mozgásfejlesztő eszköznek, melyet a saját fiaiknak szántak a magyar alkotók

A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot.

Albert Einstein

Létezik egy magyar termék, amiről első ránézésre nemigen lehet megállapítani, mi célt szolgál. Úgy is tűnhet, hogy nincs benne semmi fantázia, voltaképpen egy hajlított deszka. Gondosan kivitelezett deszka, kétségtelen, de végtelenül egyszerű, s pont ez benne a nagyszerű. Ez az eszköz néhány nap leforgása alatt a család kedvence lett – s nem mi vagyunk az egyetlenek. Megalkotói Varázspallónak nevezték el. Angol neve is van – Crea Timber -, mert külföldön is egyre népszerűbb. 

Eredetileg mozgásfejlesztő eszköz, de roppant variábilis: ha akarjuk ülőke, ha akarjuk, játék vagy sporteszköz, ami a testesebb felnőtteket is megbírja. Hihetetlen intenzitással dolgoztatja meg a lábakat, a comb- és farizmokat, ráadásul sokkal kisebb helyet foglal, mint a szobabicikli, a futópad vagy az elliptikus tréner. A Varázspalló készítőivel beszélgettünk. 

– A Szentendrei-szigeten élünk a gyermekeinkkel, így a természet közelsége mindig fontos inspirációt jelentett számunkra. Igyekeztünk, hogy a fiúkat természetes anyagokból készült tárgyak vegyék körül, így sok játékukat mi magunk készítettük el számukra. Az első palló is egy régi waldorfos játék újragondolásaként született. Nagyon sokat tanultunk a fáról az elmúlt években, és különösen büszkék vagyunk rá, hogy a mai napig minden egyes Varázspalló kézzel készül a családi műhelyünkben. 

Mióta létezik a Varázspalló? Honnan az ötlet?

Az első pallót 2011-ben készítettük a saját fiainknak. A baráti társaságunkban gyorsan híre ment, és hamar népszerűvé vált, így a saját gyermekeinken túl sok-sok vidám önkéntes tesztelőnk volt kezdetektől fogva. Gyógytornászokkal és mozgásterapeutákkal kezdtünk együtt dolgozni, és folyamatosan fejlesztettük, alakítottuk a pallót. A kis családi vállalkozásunk végül 2013 nyarán indult el. Leginkább mint a mesék, szájról szájra terjedt a palló híre. Hamarosan külföldi fórumokban is beszéltek már a termékről, így lassan négy éve a nemzetközi piacon is jelen vagyunk.

 

Felnőttek is keresik saját célra?

Alapvetően gyerekeknek készül, de a palló olyan újfajta mozgásélményt nyújt, amit kár lenne kihagyniuk a felnőtteknek. Kialakításának köszönhetően teljes biztonsággal elbírja egy felnőtt súlyát. Használhatjuk sporteszközként is, a lehetőségeknek csak a fantáziánk és a kondíciónk szab határt. Van olyan jógaoktató, aki idősekkel való terápiában is használja. 

A Varázspalló eredetileg gyerekeknek készült. Milyen képességeket fejleszt pontosan?

A Varázspalló alapvetően egy szenzomotoros mozgásfejlesztő eszköz, amely fejleszti az egyensúlyérzéket, a testtudatosságot és a térben való tájékozódási képességet. Az elmúlt években számunkra egyértelmű prioritást élvezett a palló különböző terápiákban való alkalmazhatóságának felkutatása. Mozgásterapeuták, gyógytornászok, jógaterapeuták használják. Jelen vagyunk például a Dinamikus Szenzoros Integrációs Terapeuták sajátélményű képzésén is.

Mozgásterapeutánk a Varázspallót minden gyermek számára ajánlja, de a nyugtalan, rossz alvó, sokat síró csecsemők, megkésett mozgásfejlődésű, egyes enyhe fokban mozgássérült, nyaki, vállövi hypotón kisgyermekek, ügyetlen, mozgáskoordinációs problémával küzdő, gyenge mozgásindítékkal bíró, túlmozgásos, magatartás- és figyelemkoncentrációs zavarok tüneteit mutató, autizmus spektrumzavarral élő gyermekek számára különösen javasolt.

A Varázspalló egyik nagy előnye, hogy az elmozdulás – a legtöbb egyensúlyfejlesztő eszközzel ellentétben – mindössze két dimenzióban történik, ezért a palló különösen jól használható a terápiás folyamat kezdeti szakaszában, de a legtöbb gyerek bátran, szívesen kísérletezik és játszik vele önszántából is.

 

Milyen visszajelzéseket kapnak?

Szerencsések vagyunk, mert a varázspalló teljes siker a gyerekek körében. Hatalmas öröm és elismerés, amikor folyamatosan érkeznek a visszajelzések és a kedves fotók a világ minden tájáról, hogy a gyerekek mennyire szeretik és mennyiféleképpen használják a pallót. Volt olyan vásárlónk, aki másfél év elteltével írt vissza nekünk, hogy megköszönje a pallót, ami a kisfia egyetlen olyan játéka, amellyel másfél éve minden nap játszik.

 

 

www.varazspallo.hu

Varázspalló a Facebookon >>

 

hirdetés
2 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

3 + tizenkettő =

hirdetés