Spenótos masnitészta friss parajból
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető tésztaétel. Friss parajból készítve az igazi!
Hozzávalók 4 személyre
50-60 dkg friss paraj
4-5 gerezd zúzott fokhagyma (ízlés szerint)
4 dkg vaj
2 púpozott ek rizsliszt vagy búzaliszt
3,5 dl tej
só, bors ízlés szerint
500 g sós forró vízben al dente állagúra főzött száraztészta (masnitésztát ajánlunk hozzá)
Elkészítés
A spenótot szabadítsuk meg a vastagabb ereitől, majd folyó víz alatt alaposan mossuk át. Sós forró vízben főzzük rövid ideig, ha a levelek összeestek, már le is szűrhetjük. Kevés főzővizet hagyjunk az edényben és turmixoljuk darabos (nem pépes) állagúra botmixerrel.
Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a fokhagymát, 1-2 percig dinszteljük, majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük össze, majd öntsük fel szobahőmérsékletű vagy langyos tejjel. Főzzük sűrűre, majd adjuk hozzá a spenótot. Fedő alatt takarék lángon főzzük még pár percig.
A spenótmártást összekeverhetjük a tésztával de a fotó látható módon is szervírozható. Szórjuk meg reszelt parmezánnal.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.