Spenótos masnitészta friss parajból

hirdetés

hirdetés

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető tésztaétel. Friss parajból készítve az igazi!

Hozzávalók 4 személyre

50-60 dkg friss paraj

4-5 gerezd zúzott fokhagyma (ízlés szerint)

4 dkg vaj

2 púpozott ek rizsliszt vagy búzaliszt

3,5 dl tej

só, bors ízlés szerint

500 g sós forró vízben al dente állagúra főzött száraztészta (masnitésztát ajánlunk hozzá)

Elkészítés

A spenótot szabadítsuk meg a vastagabb ereitől, majd folyó víz alatt alaposan mossuk át. Sós forró vízben főzzük rövid ideig, ha a levelek összeestek, már le is szűrhetjük. Kevés főzővizet hagyjunk az edényben és turmixoljuk darabos (nem pépes) állagúra botmixerrel.

Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a fokhagymát, 1-2 percig dinszteljük, majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük össze, majd öntsük fel szobahőmérsékletű vagy langyos tejjel. Főzzük sűrűre, majd adjuk hozzá a spenótot. Fedő alatt takarék lángon főzzük még pár percig.

A spenótmártást összekeverhetjük a tésztával de a fotó látható módon is szervírozható. Szórjuk meg reszelt parmezánnal.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Spenótos köles-rizottó zsenge parajból
Spenótos köles-rizottó zsenge parajból
Popej vacsorája: csőben sült parmezános parajos rigatoni
Popej vacsorája: csőben sült parmezános parajos rigatoni
Popeye tojásos nokedlije
Spenótos-tojásos nokedli

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás