Spenótos masnitészta friss parajból

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető tésztaétel. Friss parajból készítve az igazi!

Hozzávalók 4 személyre

50-60 dkg friss paraj

4-5 gerezd zúzott fokhagyma (ízlés szerint)

4 dkg vaj

2 púpozott ek rizsliszt vagy búzaliszt

3,5 dl tej

só, bors ízlés szerint

500 g sós forró vízben al dente állagúra főzött száraztészta (masnitésztát ajánlunk hozzá)

Elkészítés

A spenótot szabadítsuk meg a vastagabb ereitől, majd folyó víz alatt alaposan mossuk át. Sós forró vízben főzzük rövid ideig, ha a levelek összeestek, már le is szűrhetjük. Kevés főzővizet hagyjunk az edényben és turmixoljuk darabos (nem pépes) állagúra botmixerrel.

Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a fokhagymát, 1-2 percig dinszteljük, majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük össze, majd öntsük fel szobahőmérsékletű vagy langyos tejjel. Főzzük sűrűre, majd adjuk hozzá a spenótot. Fedő alatt takarék lángon főzzük még pár percig.

A spenótmártást összekeverhetjük a tésztával de a fotó látható módon is szervírozható. Szórjuk meg reszelt parmezánnal.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Spenótos köles-rizottó zsenge parajból

Spenótos köles-rizottó zsenge parajból

Popej vacsorája: csőben sült parmezános parajos rigatoni

Popej vacsorája: csőben sült parmezános parajos rigatoni

Popeye tojásos nokedlije

Spenótos-tojásos nokedli

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 4 =

hirdetés