Kolbászos-tojásos muffin
Nagyon egyszerű összeállítani, tartalmas és finom reggeli.
Hozzávalók 12 darabhoz
6 szál, azaz egy csomag sütnivaló vékony grillkolbász (virslivel is elkészíthető, adhatunk hozzá pár szelet gyulai vagy csabai kolbászt is)
3 csésze főtt, apróra kockázott, (lehetőleg szalonna vagy kolbász zsírjában) pirított burgonya
3 evőkanál vaj
1/4 teáskanál só
1/8 teáskanál frissen őrölt fekete bors
6 tojás felverve
1 csésze reszelt sajt (sajtkeverék is lehet)
1/4 csésze apróra vágott piros kaliforniai paprika
apróra vágott újhagyma vagy snidling
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt.
Vékonyan kenjük meg olajjal a muffin formát.
A kolbászt süssük meg, majd szeleteljük fel.
Keverjük alaposan össze egy közepes tálban a pirított burgonyakockákat, az olvasztott vajat, a sót, a borsot. A keveréket adagoljuk a muffin formába, majd nyomkodjuk bele – a burgonya a forma kb. 1/3-át töltse ki.
Süssük nagyjából negyed óráig. Ha megpirult, vegyük ki a sütőből.
Amíg a burgonya sül, verjük fel a hat tojást, keverjük össze a reszelt sajttal, adjuk hozzá az apróra vágott paprikát és a kolbászt. A tojásos keverékkel töltsük ki a muffin formát, és szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával (vagy snidlinggel).
Süssük 12-15 percig.
Tipp
Ha reggelinek szánjuk, a kolbászt süssük meg, a burgonyát főzzük meg este, és éjszakára tegyük a hűtőbe.
Recept, fotók: Life Tastes Good
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.