Kolbászos-tojásos muffin

Nagyon egyszerű összeállítani, tartalmas és finom reggeli.

Hozzávalók 12 darabhoz

6 szál, azaz egy csomag sütnivaló vékony grillkolbász (virslivel is elkészíthető, adhatunk hozzá pár szelet gyulai vagy csabai kolbászt is)

3 csésze főtt, apróra kockázott, (lehetőleg szalonna vagy kolbász zsírjában) pirított burgonya

3 evőkanál vaj

1/4 teáskanál só

1/8 teáskanál frissen őrölt fekete bors

6 tojás felverve

1 csésze reszelt sajt (sajtkeverék is lehet)

1/4 csésze apróra vágott piros kaliforniai paprika

apróra vágott újhagyma vagy snidling

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt.

Vékonyan kenjük meg olajjal a muffin formát.

A kolbászt süssük meg, majd szeleteljük fel.

Keverjük alaposan össze egy közepes tálban a pirított burgonyakockákat, az olvasztott vajat, a sót, a borsot. A keveréket adagoljuk a muffin formába, majd nyomkodjuk bele – a burgonya a forma kb. 1/3-át töltse ki.

Süssük nagyjából negyed óráig. Ha megpirult, vegyük ki a sütőből.

 

Amíg a burgonya sül, verjük fel a hat tojást, keverjük össze a reszelt sajttal, adjuk hozzá az apróra vágott paprikát és a kolbászt. A tojásos keverékkel töltsük ki a muffin formát, és szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával (vagy snidlinggel).

Süssük 12-15 percig.

Tipp

Ha reggelinek szánjuk, a kolbászt süssük meg, a burgonyát főzzük meg este, és éjszakára tegyük a hűtőbe.

Recept, fotók: Life Tastes Good

 

hirdetés
1 válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 1 =

hirdetés