Almás-mákos kevert süti meggyel
Ez a süti villámgyorsan összeállítható, sütéssel együtt egy órán belül elkészül. A tésztájába reszelt alma kerül, ez teszi zamatossá, könnyűvé, szaftossá. Sütés előtt mirelit meggyel szórtuk meg a kikevert tésztát.
Hozzávalók
közepes magas falú tepsihez
2 alma meghámozva, lereszelve
3 egész tojás
kb. 8 dkg nádcukor
1/2 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
csipetnyi só
fél mk őrölt fahéj
12 dkg darált mák
2 ek liszt
fél dl étolaj
szóráshoz porcukor
Elkészítés
A tojásokat üssük egy nagy keverőtálba, majd a cukrokkal, a sóval alaposan keverjük ki. Ezután adjuk hozzá a reszelt almát, az olajat és keverjük egyneművé. Végül keverjük hozzá a sütőport, a lisztet és a darált mákot. Lágy masszát kapunk.
A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsibe. A tetejére szórjunk egyenletesen mirelit meggyet.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 30 percig, majd mérsékeljük a hőfokot 160-ra és süssük még kb. 15 percig. Akkor jó, ha a tészta nyomásra nem süpped be.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.