Tepsiben sült parmezános cukkiniszeletek

Cukkiniszeletek ropogós parmezános bundában. Gyorsan elkészíthető, és tapasztalatunk szerint azok a gyerekek is szeretik, akik egyébként nem rajonganak a cukkiniért. Frissen az igazi!

Hozzávalók (2 nagy tepsihez)

2 közepes cukkini

1/2 csésze (lehetőleg frissen reszelt) parmezán sajt

csipetnyi só (elhagyható)

ha nem gyerekeknek készítjük a sajthoz keverhetünk 1-2 gerezd apróra zúzott fokhagymát, őrölt fekete borsot

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral és vékonyan kenjük meg olajjal (olívaolajjal).

A megmosott cukkinit karikázzuk 4-5 milliméteres szeletekre, majd sorakoztassuk a sütőpapírra. Kiskanállal minden cukkinire halmozzunk parmezánsajtot.

Süssük 15-20 percig. Melegen tálaljuk – frissen készítve az igazi!

Tapasztalataink: ha szórófejes – száraz – parmezánnal készítjük, érdemes a parmezánt összekeverni egy kis doboz tejföllel. A frissen reszelt parmezánnál ez nem szükséges, szépen ráolvad a cukkinire.

hirdetés 

hirdetés 

Parmezán helyett használhatunk bármilyen zsírosabb sajtot, füstölt változatot is.

sajtoscukkini

 

Recept, fotó: www.fivehearthome.com

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Sós szuflé ebédre, vacsorára: így készül a sajtos felfújt

Sós szuflé ebédre, vacsorára: így készül a sajtos felfújt

 

Muszaka – Rakott padlizsán tofuval

Muszaka – Rakott padlizsán tofuval

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − kettő =

hirdetés