MJ Glass Design. Különlegesen szép Tiffany üveg díszdobozok Julianna műhelyéből

A Tiffany technika Louis Comfort Tiffany amerikai festő, mérnök, bútortervező nevéhez fűződik, az 1870-es évektől ötven éve át virágzott a karrierje. Nagy hatással volt rá a középkor és a római kor üvegművészete, kísérletezései nyomán született meg a nevét viselő Tiffany technika, amellyel rendkívül látványos és változatos dísztárgyak születnek, beleértve az ablakokat és ajtókat is. 

Magasházi Julianna a MJ glass design márka megálmodója és mindenese, az egyike azon keveseknek, akik a Tiffany technikát tökélyre fejlesztették. Díszdobozaiból mutatunk be néhányat.

Jajoi ihlette díszdoboz

– Kedves megrendelőm olyan színes, pöttyökkel teli Tiffany üveg díszdobozt szeretett volna, amelyen a sárga szín dominál. Eszembe jutottak a japán designer, a 91 éves Kuszama Jajoi alkotásai. A különc művésznő megalkotta pöttyökkel teli világát, fantasztikus festményeket és akvarelleket hozott létre, nem beszélve csodás ruha- és egyéb divattermék-kollekcióiról. Érdemes utánanézni, mert egy rendkívüli tehetséggel bíró művésznőről van szó, aki 40 éve él japán legelőkelőbb elmegyógyintézetében (merthogy ott ilyen „titulusa” is lehet egy ilyen intézménynek), onnét jár ki a stúdiójába alkotni. Ő ihlette ezt a pöttyös díszdobozt.

Frangipani díszdoboz

– A Frangipani az egyik legbódítóbb, legfinomabb illatú trópusi virág – Plumeriának is nevezik -, de nemcsak illatával, hanem gyönyörű formájával és különleges, legyezőszerűen nyíló szirmaival is hódít. Egy kedves megrendelőm kérése volt, hogy egy díszdobozon örökítsem meg sógornője kedvenc virágát. Elmesélte, hogy Balin szeretett bele ebbe a rendkívüli virágba. Nevét az illatának köszönheti, egy olasz illatszerész, Frangepani nyerte ki a különböző illatanyagokat a szirmokból, és ezzel a 16. században megszületett az első parfüm. A virág illata a színárnyalattól függően más és más. A Plumeria alba a legelterjedtebb; szirmainak harmada a napsárga árnyalataiban pompázik, a többi része hófehér. Ezek a színek jelennek meg a díszdobozon is.

Ibolyavirágos díszdoboz

 

– Az ibolya a tavasz egyik hírnöke, kis lila virágai sokfelé feltűnnek a tél elmúltával, ráadásul az íze és az illata miatt termesztik is. Erzsébet magyar királyné, Sissi kedvenc desszertje állítólag a kandírozott ibolya volt. A franciák és az olaszok pedig előszeretettel készítenek ibolyából parfümöt. Minden tavasszal gyönyörködöm benne – ünneplem a tél elmúltát. Ezért is lett a díszdoboz egyik ékítője.

Tulipános díszdoboz

Ezt a díszdobozt a Családbarát Magazin adásában kezdtem el, majd a műhelyemben tudtam befejezni és összeállítani. Ahogy a stúdió erős lámpái megvilágították a dobozka színes üvegeit, nagyon újszerű és izgalmas fényeket produkált a tulipán mintázata. A szirmokhoz különleges, irizáló lila üveget használtam, és ebben a direkt fényben ez az irizáló hatás fantasztikusan érvényesült – a lila szín zöldes aranyban ragyogott, néha átkúszott türkizkékbe. Amikor pedig lekapcsolták az erős lámpákat, a szűrt fényben előtűnt az üveg igazi, csodás sötétlila árnyalata.

 

Julianna az alábbi webes felületeken érhető el.

Facebook: MJ glass design
 
 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

húsz − 18 =

hirdetés