Egyszerű burgonyagombóc

Egyszerű, gyorsan elkészíthető köret mártásokhoz, húsételekhez.

Hozzávalók 4 személyre

80 dkg burgonya meghámozva

kb. 25 dkg liszt

1 mk só

Elkészítés

A hámozott, felkockázott burgonyát sós vízben főzzük puhára, majd burgonyanyomóval törjük át és hagyjuk kihűlni.

Sózzuk, majd annyi lisztet adjunk hozzá, amennyit felvesz. A lényeg, hogy közepesen kemény, ruganyos tésztát kapjunk, ne ragadjon. Nagyban függ a burgonyától a liszt mennyisége.

A tésztából formázzunk kis gombócokat, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki.

Ha a gombócok feljöttek a víz felszínére, pár percig még főzzük s csak ezután szedjük ki.

Melegen tálaljuk.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × kettő =

hirdetés