Egyszerű burgonyagombóc

hirdetés

Egyszerű, gyorsan elkészíthető köret mártásokhoz, húsételekhez.

Hozzávalók 4 személyre

80 dkg burgonya meghámozva

kb. 25 dkg liszt

1 mk só

Elkészítés

A hámozott, felkockázott burgonyát sós vízben főzzük puhára, majd burgonyanyomóval törjük át és hagyjuk kihűlni.

Sózzuk, majd annyi lisztet adjunk hozzá, amennyit felvesz. A lényeg, hogy közepesen kemény, ruganyos tésztát kapjunk, ne ragadjon. Nagyban függ a burgonyától a liszt mennyisége.

A tésztából formázzunk kis gombócokat, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki.

Ha a gombócok feljöttek a víz felszínére, pár percig még főzzük s csak ezután szedjük ki.

Melegen tálaljuk.

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés