Egyszerű burgonyagombóc
Egyszerű, gyorsan elkészíthető köret mártásokhoz, húsételekhez.
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg burgonya meghámozva
kb. 25 dkg liszt
1 mk só
Elkészítés
A hámozott, felkockázott burgonyát sós vízben főzzük puhára, majd burgonyanyomóval törjük át és hagyjuk kihűlni.
Sózzuk, majd annyi lisztet adjunk hozzá, amennyit felvesz. A lényeg, hogy közepesen kemény, ruganyos tésztát kapjunk, ne ragadjon. Nagyban függ a burgonyától a liszt mennyisége.
A tésztából formázzunk kis gombócokat, majd forrásban lévő sós vízben főzzük ki.
Ha a gombócok feljöttek a víz felszínére, pár percig még főzzük s csak ezután szedjük ki.
Melegen tálaljuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.