Egyszerű fűszeres paradicsomos ragu, ahogy szerkesztőnk készíti
Ezt a paradicsomos ragu régóta a kedvencem, gyorsan elkészül, nagyon egészséges és finom is. Húsmentes. Mini penne tésztát főztem hozzá (a Barilla forgalmazza).
Hozzávalók 1 személyre
2 nagyobb paradicsom
3-4 fokhagyma meghámozva, apróra vágva
1 közepes vöröshagyma apróra vágva vagy 4-5 centi póréhagyma, esetleg 2 újhagyma vékonyra szeletelve (a fotón látható raguhoz 3 hosszú lila sonkahagymát használtunk, de ez nem mindenhol kapható, édeskésebb, mint a többi hagyma, nagyon finom salátákhoz is)
3 ek extra szűz olívaolaj
só, bors ízlés szerint
1 tk szárított (vagy friss, apróra vágott) bazsalikom
1 tk szárított snidling (igényben friss)
Elkészítés
Olívaolajon megpirítom a fokhagymát, hozzáadom a vöröshagymát (vagy más hagymát). Pár percig – közepes lángon – hagyom a hagymákat sülni, majd hozzáadom az apróra szeletelt paradicsomot. A paradicsomot nem hámozom meg. (Aki meghámozná, tegye a paradicsomot kb. 1 percre forró vízbe, így könnyen eltávolítható a héja.) Sózom, borsozom, megszórom a bazsalikommal és a snidlinggel és fedő alatt puhára párolom.
A forró ragut frissen kifőzött tésztára halmozom.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.