Egyszerű fűszeres paradicsomos ragu, ahogy szerkesztőnk készíti

Ezt a paradicsomos ragu régóta a kedvencem, gyorsan elkészül, nagyon egészséges és finom is. Húsmentes. Mini penne tésztát főztem hozzá (a Barilla forgalmazza).

 

Hozzávalók 1 személyre 

2 nagyobb paradicsom

3-4 fokhagyma meghámozva, apróra vágva

1 közepes vöröshagyma apróra vágva vagy 4-5 centi póréhagyma, esetleg 2 újhagyma vékonyra szeletelve (a fotón látható raguhoz 3 hosszú lila sonkahagymát használtunk, de ez nem mindenhol kapható, édeskésebb, mint a többi hagyma, nagyon finom salátákhoz is)

3 ek extra szűz olívaolaj

só, bors ízlés szerint

1 tk szárított (vagy friss, apróra vágott) bazsalikom

1 tk szárított snidling (igényben friss)

Elkészítés

Olívaolajon megpirítom a fokhagymát, hozzáadom a vöröshagymát (vagy más hagymát). Pár percig – közepes lángon – hagyom a hagymákat sülni, majd hozzáadom az apróra szeletelt paradicsomot. A paradicsomot nem hámozom meg. (Aki meghámozná, tegye a paradicsomot kb. 1 percre forró vízbe, így könnyen eltávolítható a héja.) Sózom, borsozom, megszórom a bazsalikommal és a snidlinggel és fedő alatt puhára párolom.

A forró ragut frissen kifőzött tésztára halmozom.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 − 2 =

hirdetés