Töltött káposzta egyszerűen
Több receptvariáció létezik töltött káposztához. Az egyszerűbbek közül Karcsi az alábbi készítési módot ajánlja.
Hozzávalók
50 dkg darált hús (zsíros)
20 dkg rizs
1 fej savanyú káposzta (vagy savanyított káposztalevél)
fél kiló savanyú káposzta
só
bors
piros paprika
1 csokor friss kapor
fél liter paradicsomlé
1 fej hagyma, 1 kanál zsír
Ahogyan készítem
A káposztaleveleket lebontom a fejről, formázom, levágom a vastagabb ereket róla. A nagyobbakat kettévágom. A darált húst összekeverem a sóval, borssal, pirospaprikával, a zsíron megdinsztelt apróra vágott hagymával és a rizzsel. A leveleket megtöltöm a darált hússal – a levél alsó és felső részét ráhajtom a töltelékre, majd lazán feltekerem, mint a megtöltött palacsintát.
Egy nagyobb fazék aljába terítem az apró káposzta és a friss, apróra vágott kapor felét. Rárétegezem a megtöltött káposztákat, majd lefedem az egészet a maradék apró káposztával és kaporral. Ráöntöm a paradicsomlevet. Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje.
Körülbelül másfél órát főzöm.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.