Töltött káposzta egyszerűen

Több receptvariáció létezik töltött káposztához. Az egyszerűbbek közül Karcsi az alábbi készítési módot ajánlja.

Hozzávalók

50 dkg darált hús (zsíros)

20 dkg rizs

1 fej savanyú káposzta (vagy savanyított káposztalevél)

fél kiló savanyú káposzta

bors

piros paprika

1 csokor friss kapor

fél liter paradicsomlé

1 fej hagyma, 1 kanál zsír

Töltött káposzta

Ahogyan készítem

A káposztaleveleket lebontom a fejről, formázom, levágom a vastagabb ereket róla. A nagyobbakat kettévágom. A darált húst összekeverem a sóval, borssal, pirospaprikával, a zsíron megdinsztelt apróra vágott hagymával és a rizzsel. A leveleket megtöltöm a darált hússal – a levél alsó és felső részét ráhajtom a töltelékre, majd lazán feltekerem, mint a megtöltött palacsintát.

Egy nagyobb fazék aljába terítem az apró káposzta és a friss, apróra vágott kapor felét. Rárétegezem a megtöltött káposztákat, majd lefedem az egészet a maradék apró káposztával és kaporral. Ráöntöm a paradicsomlevet. Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje.

Körülbelül másfél órát főzöm.

karcsi_konyhaja_logo

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 5 =

hirdetés