Tarhonyás hús kovászos uborkával
Klasszikus egytálétel, sokunk kedvence. Marhahússal is elkészíthető – ez esetben hosszabb ideig kell főzni.
Hozzávalók
60 dkg sertéscomb
1 paradicsom
1 nagy vöröshagyma
fél paprika
só
bors
pirospaprika
2 babérlevél
zsír vagy olaj
30 dkg tarhonya
forró húsleves alaplé vagy víz (a tarhonyához mérten annak kétszerese, bögrével tudjuk pontosan kimérni)
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Ahogyan készítem
A húst felkockázom, a hagymát, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágom. Forró zsírba dobom a hagymát, a zöldpaprikát, a babérlevelet. Üvegesre pirítom, majd beleteszem a húst, és fehéredésig sütöm. Rászórom a pirospaprikát, elkeverem benne, majd hozzáadom a paradicsomot. Felengedem vízzel, sózom, borsozom. Amikor a hús megpuhult, egy serpenyőben kevés zsiradékon a tarhonyát lepirítom, hozzáadom a pörkölthöz. Gyakori kavargatás mellett, a vizet apránként adagolva puhára főzöm a tarhonyát is. A tűzhelyt elzárom, s még kb. 10 percig pihentetem a tarhonyás húst, fedő alatt. Kovászos uborkával tálalom.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.