Tarhonyás hús kovászos uborkával

Klasszikus egytálétel, sokunk kedvence. Marhahússal is elkészíthető – ez esetben hosszabb ideig kell főzni.

Hozzávalók

60 dkg sertéscomb

1 paradicsom

1 nagy vöröshagyma

fél paprika

bors

pirospaprika

2 babérlevél

zsír vagy olaj

30 dkg tarhonya

forró húsleves alaplé vagy víz (a tarhonyához mérten annak kétszerese, bögrével tudjuk pontosan kimérni)

hirdetés 

hirdetés 

Ahogyan készítem

A húst felkockázom, a hagymát, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágom. Forró zsírba dobom a hagymát, a zöldpaprikát, a babérlevelet. Üvegesre pirítom, majd beleteszem a húst, és fehéredésig sütöm. Rászórom a pirospaprikát, elkeverem benne, majd hozzáadom a paradicsomot. Felengedem vízzel, sózom, borsozom. Amikor a hús megpuhult, egy serpenyőben kevés zsiradékon a tarhonyát lepirítom, hozzáadom a pörkölthöz. Gyakori kavargatás mellett, a vizet apránként adagolva puhára főzöm a tarhonyát is. A tűzhelyt elzárom, s még kb. 10 percig pihentetem a tarhonyás húst, fedő alatt. Kovászos uborkával tálalom.

 

Karcsi Konyhája

karcsi_konyhaja_logo

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + tizennyolc =

hirdetés