Régi idők finomságai. Két recept olvasónktól: mandulatorta és ostoros kalács

Régi idők finomságai címmel receptversenyt hirdettünk korábban. Elsősorban olyan régi családi recepteket vártunk a jelentkezőktől, melyekhez a recept beküldőjét érzelmi szálak is fűzik: családtagtól, nagymamától, dédmamától kapta.

Kedves Életszépítők! Két receptet küldök drága megboldogult Nagymamámtól, aki a legjobb ember volt a földön! 2007-ben hunyt el, 86 évesen, de végig fitt, fiatalos, vidám, a jót és szépet megbecsülő asszony volt, igazi példakép! Remélem, ezek a több mint 100 éves sütireceptek elnyerik az olvasók tetszését és el is készítik!

Mandulatorta

A receptet olvasónk Potyi Mónika nagyanyja, Anna jegyezte fel

8 tojássárgáját, 25 dkg tört mandulát, kevés vaníliát, 25 dkg porcukrot keverjünk el.
A 8 tojás kemény habbá vert fehérjét lassan hozzákavarva öntsük kikent sütő formába, fél óráig hagyjuk sülni.

Mielőtt kiöntenénk a formából, kis ideig hagyjuk bent pihenni. Ezután mandulával és egyéb földi jóval tetszés szerint lehet díszíteni.

Ostoros kalács

A receptet olvasónk Potyi Mónika nagyanyja, Anna jegyezte fel

70 dkg lisztet és 3 tojás fehérjét kemény habbá verünk. 4 dl tej + 6dkg cukor +5 dkg élesztő +3 evőkanál étolaj + kevés vaj – ezekből gyenge kelt tésztát dagasztunk és fél órát pihentetjük. Utána 6 cipót készítünk belőle.

A krémhez: 25 dkg margarin (vagy vaj) + 25 dkg porcukor + 3 csomag vaníliás cukor + 3 ek kakaó. Vékonyan a tésztákra kenjük, feltekerjük és összefonjuk. Zsírozott tepsiben sütjük ki.

Köszönjük a recepteket!

 

 
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 9 =

hirdetés