Ínycsiklandó levesbetét: zöldfűszeres sajtgombóc

Ez az ízletes levesbetét sokféle leveshez jó, Ági csípős fűszeres paradicsomleveshez készítette el. A recept a Sajtlexikon c. kötetből való

Hozzávalók 20 db kis gombóchoz

80 gr reszelt sajt (most Pannónia)

1 tojás

Sajt3 dkg kenyérmorzsa (kiflimorzsa, zsemlemorzsa)

1 mk só

15 g olvasztott vaj

zöldfűszer

frissen őrölt bors

csipet szerecsendió

Elkészítés

A sajtot lereszeltem, a tojást villával felvertem, belekevertem az olvasztott, de nem forró vajat, majd enyhén fűszereztem, hozzáadtam a reszelt sajtot, végül a morzsát is belekevertem.

Húsz percig pihentettem.

A sajtos masszából 1,5-2 centi átmérőjű gombócokat formáztam, és a forró levesbe kanalaztam.

Kb. 5 percig főztem, majd elzártam a tűzhelyt, a lábasra fedővel tettem, és hagytam állni negyed óráig, hogy a gombócok tökéletesen megduzzadjanak.

 

Recept, fotók: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

A mexikóiak és a spanyolok kedvence: kukorica krémleves tortilla chips-szel

A mexikóiak és a spanyolok kedvence: kukorica krémleves tortilla chips-szel

Zöldséges gombaleves grízgaluskával

Zöldséges gombaleves grízgaluskával

Vegyes zöldségleves

Vegyes zöldségleves

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − nyolc =

hirdetés