Ínycsiklandó levesbetét: zöldfűszeres sajtgombóc
Ez az ízletes levesbetét sokféle leveshez jó, Ági csípős fűszeres paradicsomleveshez készítette el. A recept a Sajtlexikon c. kötetből való
Hozzávalók 20 db kis gombóchoz
80 gr reszelt sajt (most Pannónia)
1 tojás
3 dkg kenyérmorzsa (kiflimorzsa, zsemlemorzsa)
1 mk só
15 g olvasztott vaj
zöldfűszer
frissen őrölt bors
csipet szerecsendió
Elkészítés
A sajtot lereszeltem, a tojást villával felvertem, belekevertem az olvasztott, de nem forró vajat, majd enyhén fűszereztem, hozzáadtam a reszelt sajtot, végül a morzsát is belekevertem.
Húsz percig pihentettem.
A sajtos masszából 1,5-2 centi átmérőjű gombócokat formáztam, és a forró levesbe kanalaztam.
Kb. 5 percig főztem, majd elzártam a tűzhelyt, a lábasra fedővel tettem, és hagytam állni negyed óráig, hogy a gombócok tökéletesen megduzzadjanak.
Recept, fotók: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.