Tonhalas tésztasaláta zsírszegény házi majonézzel
Ennek a tésztasalátának a különlegessége az, hogy zsírszegény házi majonézzel készült a mártás, így kevesebb a kalóriatartalma, mint a hagyományos változatoké. Tartalmas, ízletes saláta, vendégvárónak is tökéletes.
Hozzávalók családi adaghoz (4-6 főre)
500 orsó száraztészta
2-3 kisebb tonhalkonzerv (3 konzervvel karakteresebb „tonhalas” ízt kapunk)
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 kápia paprika apróra felkockázva
1/4 kígyóuborka apróra felkockázva
1 konzerv csemegekukorica (lecsepegtetve)
2 maréknyi rukkola saláta apróra vágva
2 maréknyi madársaláta apróra vágva
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
2 főtt tojás apróra vágva
Mártáshoz: 3 főtt tojás, fél bögre mustár, 2 ek olívaolaj, 1 tk ecet, őrölt bors, kevés só
Elkészítés
A tésztát forró vízben főzzük meg, öblítsük át alaposan hideg vízzel egy szűrön keresztül, csepegtessük le és öntsük egy nagy kerámia tálba.
Az előkészített hozzávalókat több részletben keverjük hozzá, végül a tonhalat is adjuk hozzá.
Készítsük el a mártást: 3 kemény főtt tojást karikázzunk fel és tegyük egy közepes edénybe. Adjuk hozzá a mustárt, az olívaolajat, az ecetet és fűszerezzük. Botmixerrel pürésítsük. Ez lesz a zsírszegény majonézünk.
A mártást keverjük hozzá a tésztasalátához.
A salátába tehetünk kevés pirított, sózott magot is (napraforgó, durvára vágott pirított dió stb.), de enélkül is tökéletes.
Hagyjuk fogyasztás előtt néhány órát szobahőmérsékleten állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.