Medvehagymás sajtkrém pirított dióval
Érdemes kihasználni a medvehagymaszezont! Gyorsan elkészíthető, ízletes, vitamindús kenőke szendvicsbe, pirítósra, mártogatónak.
Hozzávalók
20 dkg natúr sajtkrém
6 dkg medvehagyma
6 dkg pirított dió
1/2 csokor petrezselyem
1/2 csokor snidling
1 kk citrombors
1/4 kk füstölt paprika
Elkészítés
A krémsajtot öntsük ki egy tálba. A medvehagymát, a petrezselymet és a snidlinget vágjuk apróra, majd keverjük a sajthoz. Borsozzuk és egy kis füstölt paprikával bolondítsuk meg.
A diót pirítsuk meg, késsel vágjuk durvára, szórjuk meg vele a keveréket.
Remek pirítósra kenve primőr zöldségekkel, vagy mártogatósnak.
Fotó, recept: B. Csánk Györgyi
Receptajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.