Friss és ropogós: süssünk tejes kiflit!

Ha időnk engedi, ajándékozzuk meg szeretteinket és magunkat friss házi péksüteménnyel. A tejes kifli önmagában is nagyon finom, például kakaóval, de szendvicset is készíthetünk belőle. A legjobb, ha sütőből kivéve, frissen fogyasztjuk! 

Hozzávalók 8 kiflihez

35 dkg liszt

2,5 dl tej

2,5 dkg élesztő

2,5 dkg vaj

1 teáskanál cukor

1 teáskanál só

Elkészítés

Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, és alaposan összedolgozzuk a többi alapanyaggal. Nagyjából fél órán át konyharuhával letakarva kelesztjük a tésztát, majd kb. fél centi vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy kör formát kapjunk. A tésztából 8 háromszöget vágunk, a széles oldalból indulva szorosan feltekerjük. A kifliket ütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, s hagyjuk még 15-20 percig kelni.

A kifliket megkenjük vizes ecsettel, majd hőlégkeveréses sütőben 200-as hőfokon 30-40 percig sütjük. A sütő aljára helyezzünk egy mélyebb tepsibe vizet, hogy a kiflik gőzben süljenek. Miután szép aranybarnára sültek, ismét megkenjük vizes ecsettel.

GasztrostúdióBaranyai Szilvia receptje

 

Ajánló

Bajor cipók

Ellenállhatatlan péksüti: így készül a bajor cipó! Viktor bevált receptje

Magyar asszony harapnivaló csodái:
mintás cipók, dekoratív kalácsok

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − 8 =

hirdetés