Friss és ropogós: süssünk tejes kiflit!
Ha időnk engedi, ajándékozzuk meg szeretteinket és magunkat friss házi péksüteménnyel. A tejes kifli önmagában is nagyon finom, például kakaóval, de szendvicset is készíthetünk belőle. A legjobb, ha sütőből kivéve, frissen fogyasztjuk!
Hozzávalók 8 kiflihez
35 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
2,5 dkg vaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
Elkészítés
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, és alaposan összedolgozzuk a többi alapanyaggal. Nagyjából fél órán át konyharuhával letakarva kelesztjük a tésztát, majd kb. fél centi vékonyra kinyújtjuk úgy, hogy kör formát kapjunk. A tésztából 8 háromszöget vágunk, a széles oldalból indulva szorosan feltekerjük. A kifliket ütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, s hagyjuk még 15-20 percig kelni.
A kifliket megkenjük vizes ecsettel, majd hőlégkeveréses sütőben 200-as hőfokon 30-40 percig sütjük. A sütő aljára helyezzünk egy mélyebb tepsibe vizet, hogy a kiflik gőzben süljenek. Miután szép aranybarnára sültek, ismét megkenjük vizes ecsettel.
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.