Csicseriborsó lepény tejfölös-kurkumás mártogatóval

A csicseriborsó lisztből készült lepény Mexikóban és Olaszországban is tradicionális ételnek számít, cecinaként, farinataként ismert. Könnyű és ízletes étek. Az alábbi összeállításban nem a tradicionális készítési mód szerepel – ez a lepény nem csicseriborsó lisztből, hanem durvára zúzott csicseriborsó konzervből, finomliszttel készül. Mártogatót is ajánlunk hozzá. 

Hozzávalók

1 doboz Bonduelle csicseriborsó

2 tojás 

10 dkg liszt 

fél kk szódabikarbóna 

kb. 1,5 dl víz 

1 gerezd zúzott fokhagyma 

1 mk őrölt római kömény 

só, bors ízlés szerint

Hozzávalók a tejfölös mártogatóhoz

3 dl tejföl 

1 csapott mk őrölt kurkuma 

kb. késhegynyi őrölt római kömény 

csipetnyi só

Elkészítés

A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Adjuk hozzá a tojásokat, a zúzott vagy apróra reszelt fokhagymát és a vizet. A lecsepegtetett csicseriborsót aprítsuk durvára, majd forgassuk a tésztába.

Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, forrósítsuk fel, majd evőkanálnyi tésztát halmozzunk bele és nyomkodjuk szét a kanál segítségével. A lepény mindkét oldalát süssük aranybarnára.

Mártogató: a tejfölt a sóval, a római köménnyel és a kurkumával keverjük alaposan össze. Fogyasztás előtt érdemes a mártogatót pár óráig a hűtőben tartani.

Ajánló

Bonduelle – Recepttár

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + 17 =

hirdetés