Csicseriborsó lepény tejfölös-kurkumás mártogatóval
A csicseriborsó lisztből készült lepény Mexikóban és Olaszországban is tradicionális ételnek számít, cecinaként, farinataként ismert. Könnyű és ízletes étek. Az alábbi összeállításban nem a tradicionális készítési mód szerepel – ez a lepény nem csicseriborsó lisztből, hanem durvára zúzott csicseriborsó konzervből, finomliszttel készül. Mártogatót is ajánlunk hozzá.
Hozzávalók
1 doboz Bonduelle csicseriborsó
2 tojás
10 dkg liszt
fél kk szódabikarbóna
kb. 1,5 dl víz
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 mk őrölt római kömény
só, bors ízlés szerint
Hozzávalók a tejfölös mártogatóhoz
3 dl tejföl
1 csapott mk őrölt kurkuma
kb. késhegynyi őrölt római kömény
csipetnyi só
Elkészítés
A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Adjuk hozzá a tojásokat, a zúzott vagy apróra reszelt fokhagymát és a vizet. A lecsepegtetett csicseriborsót aprítsuk durvára, majd forgassuk a tésztába.
Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, forrósítsuk fel, majd evőkanálnyi tésztát halmozzunk bele és nyomkodjuk szét a kanál segítségével. A lepény mindkét oldalát süssük aranybarnára.
Mártogató: a tejfölt a sóval, a római köménnyel és a kurkumával keverjük alaposan össze. Fogyasztás előtt érdemes a mártogatót pár óráig a hűtőben tartani.
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.