Bőrtápláló, hidratáló, szépítő arcpakolások avokádóból

Az avokádót szuperételnek is nevezik, jelentős vitamin- és ásványi anyag forrás, 11 vitamin, 17 ásványi anyag  található benne. Kitűnő antioxidáns, A, B1-, B2-, B3-, B6-, B6-,C-, és E-vitamint tartalmaz, káliumot, kalciumot, nátriumot, magnéziumot, foszfort és vasat is. Omega-3 és E-vitamin tartalma kiemelkedő.

Ápolja a bőrt, serkenti az agyműködést, csökkenti a szívbetegségek, a stroke kockázatát, javítja a vér lipidszintjét. Jelentős L-karnitin tartalma segíti a zsír lebontását, ezért magas zsírtartalma ellenére a fogyókúrába is beiktatható. Jótékony hatású az ízületi bántalmakra, kordában tartja a vércukrot, segíti az érrendszert, rendszeres fogyasztása kedvezően befolyásolja a vér LDL, HDL koleszterin szintjét. 

Az avokádó húsa relatíve zsíros, az érett termés íze a dióéra emlékeztet, önmagában fogyasztva azonban nem élvezetes, ahhoz meglehetősen tömény. Élvezeti értéke nagyban függ az érettségi állapotától; vásárlás előtt érdemes nyomástesztet végezni, azonnal felhasználható a termés, ha benyomva nem túl puha, de nem is kemény. (Inkább legyen puha.) A kemény termés is beérik idővel.

Az avokádó külsőleg is alkalmazható arcpakolás formájában. Segít megőrizni a bőr nedvességét, rugalmasságát; nyugtatja az irritált bőrt, gyulladáscsökkentő hatása miatt pattanások ellen is bevethető.

Avokádós arcpakolások

Az arcpakolásokat mindig frissen használjuk fel, megtisztított arcbőrre vigyük fel, 15-20 percig hagyjuk a bőrön, mielőtt langyos vízzel lemosnánk.

Pürésített avokádó + 3% zsírtartalmú natúr joghurt

A joghurt és az avokádó keveréke különösen hatékony lehet érzékeny, gyulladt, pattanásos bőrre, mivel a bőrrokon, hidratáló hatású tejsav – mint jótékony baktérium – elpusztítja a Propionibacterium acnes baktériumokat a bőrön. Érzékeny, száraz, vegyes bőrtípusra ajánljuk.

Pürésített avokádó + méz

Az avokádó mézzel vegyítve selymessé varázsolja a bőrt; ez az arcpakolás is hatásos az aknékkal szemben. Minden bőrtípuson alkalmazható.

Pürésített avokádó + méz + őrölt fahéj

A fahéj antibakteriális hatását érdemes kiaknázni, hatásos a pattanások ellen. Száraz, érzékeny bőrre ezt az arcpakolást nem ajánljuk. 

Pürésített avokádó + natúr joghurt + citrom

A citrom a fahéjhoz hasonlóan antibakteriális hatású. Ezt az arcpakolást száraz, érzékeny bőrön is ki lehet próbálni.

Pürésített avokádó + zabkorpa

Fél avokádóhoz adj 1 teáskanál apró szemű zabkorpát. A pakolást hagyd 10-15 perci hatni az arcon, majd körkörös mozdulatokkal masszírozd a bőrbe. Hámlasztó hatású, megnyugtatja az irritált bőrt. Vegyes és zsíros bőrre ajánljuk főleg.

Pürésített avokádó + tojásfehérje

Fél avokádóhoz egy tojás fehérjét keverj. Ezt a pakolást zsíros, tág pórusú arcbőrre ajánljuk! A tojásfehérje összehúzza a pórusokat. 

Pürésített avokádó + kb. 2 evőkanálnyi apróra reszelt uborka

Remek hidratáló! Érdemes 20 percig a bőrön hatni. Minden bőrtípuson alkalmazható, érzékeny és száraz bőr esetén érdemes kevés natúr joghurtot vagy pár csepp olívaolajat adni a krémhez.

Pürésített avokádó + pürésített banán

Bőrtápláló arcpakolás, puhítja, selymessé varázsolja a bőrt.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × három =

hirdetés