Olimpia park és játszótér a Duna-parton

2014. március 22-én adták át Budapest belvárosában – a Parlament szomszédságában – a megújult Olimpia parkot és játszóteret. A kor követelményeinek minden szempontból megfelelő park a fővárosban ritka Duna-parti parkok egyike, ezért különös értéket képvisel.

A  park Duna felőli bejáratánál álló szimbólumszobrot, az olimpiai ötkarika a budai rakpartról is látható. A szobrot azért festették nemzeti színűre, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jogdíjat akart kérni a hivatalos öt szín használatáért.

A parkban a korábbi kőtábla helyett egy úgynevezett látványbeton elem tünteti fel az olimpiai aranyérmes magyar sportolók nevét.

A többfunkciós közparkban a gyerekek védőburkolattal ellátott játékokat és sportpályát találnak; van pihenésre kialakított füves terület, a déli részen pedig egy korszerű kutyafuttatót hoztak létre, kutyáknak kialakított ivókúttal.

A körbekerített Olimpia parkot sötétedéskor zárni fogják, a rendre és a tisztaságra pedig két parkőr ügyel. Nyilvános mosdókat és pelenkázót is kialakítottak a területen. A park egyik bejáratánál beépített párakapu üzemel majd a nyári időszakban.

Szöveg: MTI | MM Fotó: Életszépítők

 

Ajánló

Mesék, regék gyerekszemmel: a visegrádi Mátyás Király Történelmi Játszópark

Vuk játszótér Dargay Attila emlékére

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + húsz =

hirdetés