Tonhalas szendvicskrém
Ízletes és laktató szendvicskrém; főként azoknak ajánljuk, akik szeretik a tonhal konzervet.
Hozzávalók kb. 6 szelet kenyérhez
1 olajos tonhal konzerv alaposan lecsepegtetve
1 keményre főzött tojás felaprítva (aki nagyobb mennyiséget szeretne, dúsíthatja 2-3 tojással, ez esetben több mustárt és tejfölt igényel)
a tojás gyors felaprításához egy egyszerű trükk
1 ek mustár (Heinz fűszeres)
1/2 ek majonéz (Heinz)
3 ek tejföl (Zott 20 %) – a tejföl és a majonéz mennyisége növelhető
kis csokor apróra vágott snidling és/vagy petrezselyemzöld ízlés szerint (zellerlevél is jó hozzá, de karakteres íze miatt nem mindenki szereti)
1 közepes vöröshagyma/lilahagyma apróra vágva
fél citrom leve
só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A hozzávalókat egy közepes tálban alaposan keverjük össze.
A szendvicskrémet legalább fél napig tartsuk hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.
A kenyérre fektethetünk salátaleveleket, s erre kanalazzuk a tonhalkrémet.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.