LED fogfehérítő, pórustisztító, hajgöndörítő, párakapu, takarító robot. Praktikus kütyüket teszteltem, látni akartam, mi van a reklám mögött

Amióta a Facebook fizetett céges tartalmakkal – értsd hirdetésekkel – bombázza a hírfalamat, nem győzöm észben tartani, mi mindent tudnék beszerezni – ha szükségem lenne rá. Van, hogy egy-egy termékről első blikkre nem tudom eldönteni, mennyiben befolyásolná pozitívan az életminőségemet, létezésükről korábban fogalmaim sem voltak. Például:

Pókvadász rovarfogó kar. Sérült csavar eltávolító készlet. LED fogfehérítő készlet. Mágneses cipőcsat. Hajfonó gép. Zselés hangyafarm. Automata robot takarítógép. Pórustisztító. Oroszlánsörény kutyára. Mágikus hajgöndörítő hajformázó… stb.

A hajgöndörítő, na igen, ez rögtön meghaladta az ingerküszöbömet. Úgy voltam vele, ha nem jön be, bukom háromezret – ha viszont beválik, gyorsan és egyszerűen ondolálhatom a fejemen tanyázó kóctömeget. (A hajam alapból göndörödik, de csak épp annyira, hogy hajcsavaró vagy hajvasaló nélkül fésületlennek tűnjek.) A mágikus hajgöndörítő gyors megoldást ígért. Fontos szempont. Sem időm, sem türelmem, sem kedvem nincs kétnaponta a hajamat sütögetni, csavargatni. (Kedvenc fodrászom pedig – bánatára – másfél-kéthavonta lát.)

A szerkezet hátrányaival kezdeném (a forgalmazónak kíméletes őszinteséget ígértem). Full műanyag, ellenben szép színes. Így néz ki. A csomag 17 darab csavart – szép loknikat ígérő – hálót és egy műanyag pálcát tartalmaz, melynek az egyik vége kampóban végződik.

A loknijaim és én

A vizes hajtincseket a kampó segítségével lehet az üreges kukacokon áthúzni. A kezdeti bénázásoktól eltekintve, némi rutin birtokában már tényleg gyorsan becsavarható ily módon a haj. Gyorsabb, mintha hajcsavaróval vagy hajsütővel bíbelődnénk. A termék nem okozott csalódást. Ha elegendő ideig fenn marad az enyhén vizes hajon, s így hagyjuk teljesen megszáradni (hajszárítóval gyorsítható a folyamat), szabályos, helyes kis loknikat varázsol a fejre. Két-három napig meg is maradnak a loknik. A tartósságot növelhetjük, ha az enyhén vizes hajra hajhabot is felviszünk, s így húzzuk be a tincseket a csavaróra. Egész éjszaka is hagyhatjuk a hajon – elvileg -, mert a csavarók rugalmasak. Ezt ugyan nem próbáltam ki, és nem is áll szándékomban.

A 17 hajcsavaró a félhosszú hajamra éppen(hogy) elég. Hosszabb hajra nyilván több kell belőle – rövidebb hajon is alkalmazható. A reklámfotókon és videókon persze minden jobban mutat, mint a valóságban – tökéletes modellekkel könnyű megfogni a vevőket. 

Fotó: kutyubazar.hu

Az ígért eredményt a valósággal összevetve végül is nem kamu az ún. mágikus hajgöndörítő.

LED fogfehérítő készlet

Aki aktív a Facebookon, láthatott már magyar celebektől érdekes (vicces, meghökkentő, borzalmas…stb.) szelfiket: népszerű reklámhordozóként szó szerint ráharaptak erre furcsa UV-fényű kütyüre. A fogazatomra meglehetősen kényes vagyok, de nem ezért akartam ezt a szerkezetet kipróbálni. Meg akartam győződni arról, hogy nem humbug vagy hókuszpók. Nos, mivel elég kényelmetlen, eddig csak egyszer vitt rá a lélek, hogy a fogsoromra helyezzem, így érdemben a hatásosságáról nem tudok még nyilatkozni. (Később frissítem majd ezt a részt, és beszámolok a tapasztalataimról.)

Hogyan működik?

A csomagban két tubus zselé található, egy szilikon sín, ami a fogsorhoz illeszthető, illetve maga az ún. aktivátor, ami az UV-fényt kibocsátja. A szilikon sínt be kell kenni a zselével, majd a sínre szépen ráharapsz, s ezután bekapod az aktivátort is :) Hülyén hangzik mindez, de legalább ennyire hülyén is nézel ki közben. A fény állítólag aktiválja a zselé hatóanyagát, reakcióba lép a fogsorra lerakódott anyagokkal – ily módon fehérít.

Nem tudom leírni azt a döbbenetet, ami az fiam arcán látszott, amikor a kütyü használata közben meglátott…bízom abban, hogy nem okoztam maradandó lelki sérüléseket. Csak kis méretben és sűrű elnézések közepette merem megmutatni az ekkor készült homályos szelfit.

Vákumos pórustisztító

A szépítészeti célú termékek sorában az utolsó általam tesztelt szerkezet a vákumos pórustisztító. Ennek kipróbálására részben belső igény, nagyobb részben viszont a hitetlenségem vett rá. Ceruzaelemmel működő kütyü, ami seperc alatt elintézi a mitesszereket? Ilyen nincs! Vagy mégis? Elolvastam a leírását, videót is láttam róla (éhgyomorra nem ajánlom). Nézzük csak, mit tud! Idézem a forgalmazót: kerekedj felül a mitesszerek elleni örökös harcban ezzel a pórustisztítóval. Csak helyezd a készüléket a kezelni kívánt területre, és a vákuum technológiának köszönhetően eltünteti a felhalmozódott zsírt és piszkot a kitágult pórusokból visszaállítva bőröd egészséges, tiszta állapotát. Kis méretének köszönhetően bárhova magaddal viheted.

Na persze… Ehhez képest pozitívan csalódtam! Nem mintha égető problémát jelentenének a mitesszerek, bár vegyes bőrtípus lévén vannak az arcomon kritikusabb részek. Ez a kis kütyü valóban bikaerővel dolgozik, magyarul erős vákumot képez. DE! Kizárólag tisztított és felpuhított bőrön szabad használni, arcgőzölés előtt neki se állj. Akinek érzékeny a bőre, mindenképpen óvatosan használja, mert vöröslő foltok – véraláfutások – is megjelenhetnek a szem alatt vagy az orron. A kezelési útmutatóban egyébként fel is hívják erre a figyelmet. Orr tájékon kevesebb, mint egy percig, homlokon, állon legfeljebb két percig használható, és nem szabad erősen rányomni a bőrre. 

Az első pár percben úgy láttam, hogy a termék a gyanúmat igazolja, vagyis átverés, de aztán kénytelen voltam belátni: tényleg tisztít. Nem tudom, mennyire hatásos a mitesszerekkel teli arcbőrre, de a pórusokat tisztítja, és arcmasszírozásra is használható. Nem pirosodott, foltosodott ki a bőröm. Kezelés után jól jöhet egy alapos hideg vizes arczuhany és hidratálókrém. (A reklámban látható – nem túl guszta – videó teljesen mást mutat a működési hatékonyságról, ehhez nyilván megfelelő alany is kellett, makacs mitesszeres bőrrel…)

Ha vagy annyira bátor, és nem vagy éhes, itt megnézheted a bemutató videót >>

Mágneses cipőcsat

Ezt a fiacskám számára néztem ki, akinek egyelőre még gondot okoz a gyors cipőbekötés, márpedig bizonyos helyzetekben szélsebesen kell(ene) megoldani (tornaórán, foci közben). A mágneses cipőcsattal orvosoltuk ezt a problémát, egyszerűen felhelyezhető a fűzős cipőre, ráadásul dzsesszesen is néz ki. Bevált.

Automata robot takarítógép

Wehehehe… Ez volt a másik, aminek láttán azt mondtam: futurisztikus kütyü, ami leveszi a vállamról a terheket, KELL! S persze Murphy törvénye értelmében pont ez okozta a legnagyobb csalódást. Direkt nem takarítottam három napig, gondoltam, jön, és megoldja helyettem. Elneveztem Lajosnak (elnézést minden Lajostól). Hogy kellően finom és nőies legyek, azt kell mondjam, hogy az én édes jó Lajosom mindent tud, de takarítani azt nem. Cukin, komótosan flangál a lakásban, szívhez szólóan berreg – a kutya és a fiam is imádja. A maga módján persze igyekszik, szedegeti a szöszöket, de a porszívózást sajnos nem váltja ki. Legalább kétnaponta kell tehát porszívóznom ezután is, hála a sötét laminált padlónak, amin minden porszem világít. Nehéz tisztán tartani. 

Készítettem egy nagyon amatőr home videót – így néz ki, amikor a megfáradt háziasszony ellazulva, magazint lapozgatva ragyogó tisztaságot remél a 23 centis takarító robottól.

Lajos NEM porszívó, esze ágában sincs szívni; csupán jártában-keltében fel-felszedeget ezt-azt. Vagy nem.

A rend kedvéért bemásolom a forgalmazói leírást: a takarítógép az alján található mikroszálas kendővel hatékonyan szedi össze a szőrt és a hajszálakat a padlóról. Bármilyen típusú padló (kivéve szőnyeg) tisztítására alkalmazható, még a repedésekből is képes eltávolítani a szennyeződéseket. A mikroszálas kendő könnyedén tisztítható, így azt nem kell cserélni. A takarítógép akadályba ütközve automatikusan irányt vált, így alkalmas az egész szoba feltakarítására.

Bevallom, csalódtam Lajosban. A fiam viszont elégedett vele, rá bízta a szobáját…khm.

Párakapu, vízpermet függöny

A legjobb dolog, ami tetőtéri teraszon nyári kánikulában történhet: frissítő vízpermet, hűsítő pára. A párakapuval már régóta szemeztem, rendezvényeken és közterületeken is bevetik a nyári forróságban. Isteni érzés elsétálni alatta (újra meg újra). A párakapu szett a szememben tipikusan az a praktikus jól-léti szerkezet, amire érdemes költeni. Gyakorlatilag bárhová felszerelhető (a lakáson kívül), kertbe, udvarra, teraszra, erkélyre, csak (!) kell hozzá egy csap. A lehetőségek így máris korlátozottabbak. A teraszunkon szerencsére van csap – slaggal locsoljuk a növényeket és kánikulában magunkat -, így a párakapu felszerelése nem ütközött komoly akadályokba. (Büszke vagyok magamra, mert csakezértis egyedül oldottam meg.)

A frissítő szettet tartalmazó csomagban 10 darab fúvóka található (ezek adják a finom vízpermetet), egy csap átalakító és csatlakoztató, valamint egy 10 méteres vékony gumicső.

Először is ki kell találni, hova szeretnénk felszerelni. A gumicsövön ehhez képest tervezzük be a fúvókák helyét. A gumicső egyik végét a csap csatlakoztató/átalakító segítségével egyszerűen lehet rögzíteni a csaphoz, a cső másik végére a záró fúvóka kerül. A cső közbenső részeire pedig – mint fentebb írtam – magunk jelölhetjük ki a fúvókák helyét. A csövet az adott helyeken el kell vágni, majd jobbról-balról rá kell húzni a T-alakú fúvókákat. Ez a művelet nehézkesebb része – ha kicsit megmelegítjük a gumicső végeit, könnyebben fel tudjuk húzni rá a fúvókát (a felmelegítéssel azért vigyázzunk, mert a cső olvadékony). Fontos, hogy a fúvókák teljesen a csőre illeszkedjenek (ld. fotó), különben a nagy víznyomástól darabjaira hullik a párakapu.

Nálunk egyelőre két helyen permetezi a vizet, csak két fúvókát szereltem fel (a cső végére a zárót, a cső elejére pedig egy T-alakút). A többit majd később… A pergolára tekertem fel a csövet, nem túl esztétikus, de kit zavar, ha elviselhetetlen melegben enyhülést ad. Ráadásul működés közben olyan hangot ad, mintha vízesés közelében tartózkodnánk. Egy pár másodperces videó a hang érzékeltetésére:

Ismerősöm persze rögtön lelohasztott. – Nekünk is volt párakapunk – közölte -, az első használat körülbelül tíz perce után megadta magát. Eldugult a kemény víztől.

Hát így örüljön az ember… tudatos vásárlóként. Rögtön meg is néztem a vízkeménységi térképet, Budapestre nézve nem túl biztató a helyzet. Igyekszem szép szóval meglágyítani a vizet…

Remélem, hasznosnak találtátok az ismertetőt :) Okosan vásároljatok okos dolgokat!

Az összeállításban látható valamennyi termék elérhető a Kütyübazár webáruházban

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc − 1 =

hirdetés