Színes hangulatvilágítás: kézzel festett tejüveg lámpa

A korábbi években Grönö néven forgalmazott opál tejüveg lámpa már eltűnt a hazai IKEA-áruházakból, de használtan online piactereken továbbra is beszerezhető. Ideális könyvespolc megvilágításához, sokféleképpen lehet díszíteni. Ragaszthatunk a felületére színes üvegkavicsokat, de az üvegkavicsokkal meg is tölthetjük a lámpatestet – nem tesz kárt az izzóban -, hangulatos fényt ad. Festhetjük is.

Szabad kézi rajz és saját minta alapján is dolgozhatunk, és sablont is használhatunk. A sablont ragasszuk a lámpa belsejére cellux-szal, a mintát (vonalrajzot) a sablon alapján ceruzával könnyen felvihetjük a lámpa külső felületére.

A festés kényesebb része a kontúrfestékkel történő átrajzolás, ügyeljünk arra, hogy a festék ne folyjon szét, egyenletesen – ne túl vékonyan, ne túl vastagon – vigyük fel az üvegre. Hagyjuk megszáradni, ezután tetszés szerint színezhető. A fényáteresztő üvegfesték ideálisabb az akrilnál, de az utóbbi is jól használható ( a képeken látható lámpát üvegfestékkel színeztük).

Sötétben kellemes hangulatvilágítást ad, feldobja a könyvespolcot.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + tizenhárom =

hirdetés