Pisztáciás marcipángolyó

Az otthon elkészíthető édességek közkedvelt változatai a kézzel formált sütigolyók; ezúttal egy elegáns, gyorsan elkészíthető marcipános változatot ismertetünk.

Hozzávalók kb. 20 darabhoz

15 dkg marcipán

30-40 g sótlan pisztácia

10 dkg jó minőségű étcsokoládé

néhány kocka fehér csokoládé

Elkészítés

A sótlan pisztáciát egy kávédarálón átdaráljuk, majd sűrű szitán átszitáljuk. A marcipánt porcukrozott felületen átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét gondosan visszacsomagoljuk, mivel nagyon hamar kiszárad, majd a másik feléhez gyúrjuk a ledarált pisztáciát.

A szép zöld marcipánból aprócska golyókat formálunk. A fehér marcipánt porcukrozott felületen hosszan elsodorjuk, majd ugyanannyi részre vágjuk, ahány zöld marcipángolyónk van. A fehér marcipándarabokat kilapítjuk a tenyerünkben, majd ebbe ültetjük a zöld golyóbisokat, melyeket a fehér marcipánnal gondosan becsomagolunk.

A díszítés. Az étcsokoládét felolvasztjuk, majd két villa segítségével belemártjuk a golyókat. Sütőpapíron hagyjuk a mázt megdermedni. A golyókat díszíthetjük olvasztott fehér csokival, vagy apróra vágott pisztáciadarabokkal is.

ildiKOKKI

ildi KOKKI gasztroblogja >>

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 5 =

hirdetés