Pisztáciás marcipángolyó
Az otthon elkészíthető édességek közkedvelt változatai a kézzel formált sütigolyók; ezúttal egy elegáns, gyorsan elkészíthető marcipános változatot ismertetünk.
Hozzávalók kb. 20 darabhoz
15 dkg marcipán
30-40 g sótlan pisztácia
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
néhány kocka fehér csokoládé
Elkészítés
A sótlan pisztáciát egy kávédarálón átdaráljuk, majd sűrű szitán átszitáljuk. A marcipánt porcukrozott felületen átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét gondosan visszacsomagoljuk, mivel nagyon hamar kiszárad, majd a másik feléhez gyúrjuk a ledarált pisztáciát.
A szép zöld marcipánból aprócska golyókat formálunk. A fehér marcipánt porcukrozott felületen hosszan elsodorjuk, majd ugyanannyi részre vágjuk, ahány zöld marcipángolyónk van. A fehér marcipándarabokat kilapítjuk a tenyerünkben, majd ebbe ültetjük a zöld golyóbisokat, melyeket a fehér marcipánnal gondosan becsomagolunk.
A díszítés. Az étcsokoládét felolvasztjuk, majd két villa segítségével belemártjuk a golyókat. Sütőpapíron hagyjuk a mázt megdermedni. A golyókat díszíthetjük olvasztott fehér csokival, vagy apróra vágott pisztáciadarabokkal is.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.