Barackos-túrós szelet
Mutatós és nagyon ízletes házi sütemény; idényben sárgabarackot használhatunk, de konzerv őszibarackból is elkészíthető. Keverhetjük is a kettőt.
Hozzávalók közepes (32 x 22 cm) tepsihez
Tésztához
25 dkg liszt
1 tojássárgája
12 dkg cukor
1/2 tasak sütőpor
12 dkg lágy margarin
Túrós krémhez
fél kg túró
1 citrom leve
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
5-7 dkg cukor (ízlés szerint édesítsük)
3 evőkanál búzadara
kb. 60 dkg friss sárgabarack és őszibarack konzerv keveréke
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. fél órára a hűtőbe tesszük. (Ha a tészta morzsalékos, adjunk hozzá kevés vizet.)
A krémhez a túrót tegyük nagy keverőtálba, villával törjük össze. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját adjuk a túróhoz, a fehérjéből verjünk kemény habot. A túróhoz adjuk a citrom levét, a búzadarát, a cukrot és a vaníliás cukrot és alaposan keverjük össze. Végül keverjük hozzá a tojáshabot.
A sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen nyomkodjuk bele a tésztát a tenyerünkkel. A tésztára sorakoztassuk a gerezdekre vágott barackokat, majd simítsuk rá a túrókrémet.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 40 percig. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük fel. Hintsük meg porcukorral.
Fotó: Életszépítők
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.