Barackos-túrós szelet

Mutatós és nagyon ízletes házi sütemény; idényben sárgabarackot használhatunk, de konzerv őszibarackból is elkészíthető. Keverhetjük is a kettőt.

Hozzávalók közepes (32 x 22 cm) tepsihez

Tésztához

25 dkg liszt

1 tojássárgája

12 dkg cukor

1/2 tasak sütőpor

12 dkg lágy margarin

Túrós krémhez

fél kg túró

1 citrom leve

4 tojás

1 csomag vaníliás cukor

5-7 dkg cukor (ízlés szerint édesítsük)

3 evőkanál búzadara

kb. 60 dkg friss sárgabarack és őszibarack konzerv keveréke

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kb. fél órára a hűtőbe tesszük. (Ha a tészta morzsalékos, adjunk hozzá kevés vizet.)

A krémhez a túrót tegyük nagy keverőtálba, villával törjük össze. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját adjuk a túróhoz, a fehérjéből verjünk kemény habot. A túróhoz adjuk a citrom levét, a búzadarát, a cukrot és a vaníliás cukrot és alaposan keverjük össze. Végül keverjük hozzá a tojáshabot.

A sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen nyomkodjuk bele a tésztát a tenyerünkkel. A tésztára sorakoztassuk a gerezdekre vágott barackokat, majd simítsuk rá a túrókrémet.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 40 percig. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük fel. Hintsük meg porcukorral.

Fotó: Életszépítők

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + 19 =

hirdetés