Húsos ravioli zöld pestóval
Raviolit házilag is készíthetünk, nem ördöngösség, és nem is túl időigényes. A töltelék tetszés szerint variálható.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg liszt
3 nagy tojás
1 ek olívaolaj (vagy étolaj)
késhegynyi só
3-4 ek víz
Elkészítés
A lisztet halmozzuk a gyúródeszkára, a közepében alakítsunk ki mélyedést, ide üssük az egész tojásokat, sózzuk és adjuk hozzá az olajat is. Gyúrjuk össze, s ha szükséges, adjunk hozzá vizet. Kemény, de rugalmas tésztát kell kapnunk. Minél tovább gyúrjuk, annál szebb, egyneműbb tésztát kapunk.
Lisztezett felületen nyújtsuk 2-3 milliméteresre.
Ravioli készítő szettel gyorsan készíthetünk formás raviolikat.
Töltelékhez
30 dkg darált marhahús
2-3 ek olívaolaj
1 közepes vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 kis konzerv Arany Fácán
só, bors ízlés szerint
Az olívaolajon dinszteljük meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a húst és a petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon fedő alatt pároljuk kb. 5 percig. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, alaposan keverjük össze és fedő alatt hagyjuk még kb. 5 percig párolódni.
Ha kicsit kihűlt, a kiszúrt tészta közepébe halmozzunk teáskanálnyi mennyiséget darált húsból és a tésztát a szett segítségével formázzuk.
Forraljunk vizet – sózzuk és tegyünk bele 1-2 ek olajat -, majd ha forr, dobjuk a vízbe a raviolikat. A hőfokot mérsékeljük, és főzzük kb. 5 percig. A ravioli elég hamar feljön a víz tetejére, de ne szűrjük le azonnal, pár percig még főzzük.
Zöld pestóval tálaltuk.
Termékajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.