Húsos ravioli zöld pestóval

Raviolit házilag is készíthetünk, nem ördöngösség, és nem is túl időigényes. A töltelék tetszés szerint variálható.

Hozzávalók 4 személyre

30 dkg liszt

3 nagy tojás 

1 ek olívaolaj (vagy étolaj)

késhegynyi só

3-4 ek víz

Elkészítés

A lisztet halmozzuk a gyúródeszkára, a közepében alakítsunk ki mélyedést, ide üssük az egész tojásokat, sózzuk és adjuk hozzá az olajat is. Gyúrjuk össze, s ha szükséges, adjunk hozzá vizet. Kemény, de rugalmas tésztát kell kapnunk. Minél tovább gyúrjuk, annál szebb, egyneműbb tésztát kapunk.

Lisztezett felületen nyújtsuk 2-3 milliméteresre. 

Ravioli készítő szettel gyorsan készíthetünk formás raviolikat.

Töltelékhez

30 dkg darált marhahús

2-3 ek olívaolaj

1 közepes vöröshagyma apróra vágva

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 nagy csokor apróra vágott petrezselyemzöld

1 kis konzerv Arany Fácán

só, bors ízlés szerint

Az olívaolajon dinszteljük meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a húst és a petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon fedő alatt pároljuk kb. 5 percig. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, alaposan keverjük össze és fedő alatt hagyjuk még kb. 5 percig párolódni.

Ha kicsit kihűlt, a kiszúrt tészta közepébe halmozzunk teáskanálnyi mennyiséget darált húsból és a tésztát a szett segítségével formázzuk.

Forraljunk vizet – sózzuk és tegyünk bele 1-2 ek olajat -, majd ha forr, dobjuk a vízbe a raviolikat. A hőfokot mérsékeljük, és főzzük kb. 5 percig. A ravioli elég hamar feljön a víz tetejére, de ne szűrjük le azonnal, pár percig még főzzük.

Zöld pestóval tálaltuk.

Termékajánló

Ravioli készítő szett – kattints a képre, ha érdekel

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × kettő =

hirdetés