Zöldséges-tojásos kínai sült rizs

kinaisultrizs600

A kínai sült rizs – 炒飯 – gyorsan elkészíthető laktató és finom egytálétel. Sokféleképpen variálható, maradék rizst is felhasználhatunk hozzá. A legjobb wokban elkészíteni, ha nincs wok, nagyobb serpenyőt használjunk. Hús nélkül is elkészíthető köretnek, vagy húsmentes egytálételnek.

Hozzávalók

30 dkg kész rizs

1-2 sárgarépa

1 póréhagyma (vagy 2 közepes vöröshagyma)

10 dkg zöldborsó (mirelit vagy friss)

2 tojás

30 dkg csirkemell

olívaolaj

szójaszósz, szezámolaj

só, bors, szárított chili (utóbbi elhagyható)

Elkészítés

A megtisztított sárgarépát vágd fel apró kockákra, a hagymát szeleteld fel. A húst kockázd fel apróra. 

Melegítsd fel a wokot vagy a serpenyőt, 2-3 evőkanál olajon kb. 5 percig pirítsd a felkockázott csirkehúst, sóval, borssal ízesítsd. A húst szedd ki egy tányérba, tedd félre.

Serpenyőben, olajon süsd meg az enyhén sózott, felvert tojásokat, majd vágd vékony csíkokra. Ha kész, ezt is tedd félre. 

A zöldségeket együtt kezd el pirítani. Ha mirelit zöldborsót használsz, a végén add hozzá. Sózd ízlés szerint a répát és a hagymát, 8-10 percig időnként megkeverve süsd, majd add hozzá a a kész rizst. Keverd össze, fűszerezd ízlés szerint borssal, csilivel, 1-2 ek szójaszósszal. A mirelit zöldborsót ezután keverd hozzá, pár percig pirítsd, majd keverd hozzá a csirkehúst és a tojást is. 

A fűszerezéssel érdemes kísérletezni.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 3 =

hirdetés